Siirt Sürücü ve Ehliyet Kursları

ABONE OL
Siirt Sürücü ve Ehliyet Kursları

Güneydoğu bölgesinde bulunan Siirt, turizm faaliyetleri konusunda son yıllarda dikkat çeken şehirler arasında yer alıyor. Doğal gözelikleri ile ün kazanmış olan şehirde gezilmesi gereken birçok yer var. 

Veysel Karani Türbesi

Ömrünü çobanlık yaparak geçirmiş olan Veysel Karani, Baykan İlçesinde bulunan türbede yer alıyor. Veysel Karani türbesi Siirt’ e geldiğiniz zaman mutlaka uğramanız gereken yerler arasındadır. Her yıl binlerce turist ziyaret için buraya geliyor.

İnce Kaya Kalesi  

Her şehirde mutlaka bir kale vardır. İnce Kaya Kalesi’ de Siirt’in önemli yerlerinden bir tanesidir. Kalenin en önemli özelliği Orta çağ’dan bu zamana kadar kalmış olmasıdır. Kale Bizans, Selçuklu ve Osmanlının himayesi altına girmiştir. Gezilecek yerler listesinde olması gereken Kale dışarıdan bakıldığında adeta bir şato görünümündedir. 

Siirt Saat Kulesi

Siirt denildiği zaman Saat Kulesini görmeden olmaz. 1905 yılında yapılmış olan kule bilinmez bir nedenden dolayı yıktırılmış ancak 1975 yılında yeniden inşa edilmiştir. Siirt vilayet konağının hemen karşısında bulunan kale merkezdedir.

Çinili Minare

Siirt Ulu cami yani başka bir anlatımla Çinili minare, Selçuklu döneminden kalmadır. 1129 yılında yapılmış olan cami Selçuklu mimarisine sahip. Cami içerisinde gösterişli mimber ise o zamandan bugüne kadar gelmiş ve bugün Ankara etnografya müzesinde sergileniyor. Minberi Ankara’da görmüşseniz camiyi de Siirt’te mutlaka görmelisiniz.

Botan Mağaraları

Botan çayının karşısında bulunan mağaralar, arkeolojik açıdan oldukça önemlidir. Yapıldığı yılları incelediğimizde çayın bu topraklar için çok önemli olduğunu düşündürüyor. Oldukça ilgi çekici olan mağaralar kesinlikle görülmeye değer.

Siirt Sürücü Kursları

Siirt sürücü kursları ehliyet almak isteyenlerin kayıt işlemlerini yaptırması gereken kurumlardır. Ehliyet alma sürecinin ilk başında görüşeceğiniz ehliyet kursu sizin bu konuda nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda bilgilendirecektir. Sürücü kursu kaydı yapılmadan önce gerekli şartları taşıyor ve ihtiyaç duyulan belgelere sahip olmanız gerekir. Belgelerinizi temin ettikten sonra seçeceğini Siirt ehliyet kursları içerisinden bir tanesine kaydınızı oluşturabilirsiniz. Sitemizde Siirt’te bulunan kursların iletişim adresleri yer almaktadır. Oturduğunuz yerden bu kurslar hakkında bilgi alabilirsiniz.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.04.2024

Chery'nin Yeni SUV Modeli Tiggo 4 Pro Türkiye’ye Geliyor

28.10.2020

Kilometresi İle Oynanmış Araç Nasıl Anlaşılır

07.09.2021

Neler Araç Muayenesinde Hafif Kusur Sayılır

22.09.2021

En Çok Yaşanan Trafik Kazası Sebepleri Nelerdir