Sigortasız Araç Kullanılırsa Ne Olur?

ABONE OL
Sigortasız Araç Kullanılırsa Ne Olur

Adından da anlaşılacağı üzere trafik sigortası zorunlu olan bir güvencedir. Bunun için her aracın mutlaka trafik sigortasını yaptırması gerekir. Sigortası olmayan bir sürücü bu şekilde polise yakalanırsa bu durumda aracı bağlanır ve idari para yaptırımı uygulanır.

Sigortasız bir araçla trafikte olmak hiçbir zaman istenmeyecek durumdur, çünkü bu sadece polise yakalanmak ve ceza kesilmesinden ibaret olan sonuçları ortaya çıkarmaz. Olası bir kazanın meydana gelmesi halinde bunun size daha da ağır sonuçları olabilir. Bu nedenle sigortasız araç kullanmak ciddi bir kusur olarak görülmektedir.

Trafik sigortasının yapılmasının istenmesinin amacı kaza gibi olumsuz durumlarda yaşanacak olan sıkıntıları bir anlamda hafifletmektir. Yani eğer aracınıza sigorta yaptırmazsanız ve kazada suçlu siz bulunursanız bu durumda karşı tarafta oluşabilecek tüm maddi hasarları ve tazminatları siz karşılamak zorunda kalırsınız.

Trafik Sigortası Olmayan Aracın Kazaya Karışması

Trafik sigortası bulunmayan bir aracın kazaya karışmasının iki türlü sonucu vardır. Bunlardan birincisi kaza sonucu oluşan tüm zararlar sigortasız olan sürücü tarafından karşılanır.

Kazada Karşı Tarafın Sigortası Yok

Sigortası olmayan bir araçla kaza yaptınız ve suçlu karşı taraf ise bu durumda trafik polisinin tutanak tutması istenir. Size çarpan aracın sigortası olmadığından kazanın telafi edilebilmesi için sizinde işlemleri polise yaptırmanız sağlıklı olacaktır.

Kazada Haklısınız, Ama Sigortanı Yok

Girişte de belirttiğimiz gibi trafik sigortası zorunlu olan bir işlemdir, bunun içinde haklıyım, ama sigortam yok açıklaması doğru değildir. Böyle bir durumda kazada kimin suçlu olduğuna bakılmadan trafik sigortası olmayan bir araçta olduğunuz için size ceza kesilir. Eğer trafik sigortasını yaptırma zamanınız çok geçmemişse bu durumda gecikmiş trafik sigortası yaptırarak cezalı duruma düşersiniz.

Sigortasız Araç kullanma Cezası 2021

Sigortasız araç kullanmanın cezası 2021 yılı itibariyle 144 TL’dir. Sigortası geçmiş olan bir sürücüye her ay için % 5 faiz eklenir. Sigortasız araç trafikten men edilerek otoparka çekilir ve para cezası ödenerek trafik sigortasının yenilenmesi istenir. Bu işlemler yapılmadan aracın otoparktan çıkarılması söz konusu değildir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.07.2021

Kör Nokta İzleme Sistemi Nedir

15.09.2021

Motor Ehliyeti Sınav Soruları

24.05.2021

Sürücü Kursu Açmak İçin Ne Gerekli

07.06.2021

2021 Range Rover Sport HSE 2.0 İnceleme