Sıfır Araç Teslim Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

ABONE OL
Sıfır Araç Teslim Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sıfır araç alacak bir kişi satın aldığı araçla ilgili genelde marka dışında sorgulama yapmaz, ancak sıfır araç alırken de ikinci el araç alırken olduğu kadar olmasa da bazı önemli hususlara dikkat edilmesi gerekir. Aşağıda dikkatli olunması gereken bazı hususları size başlıklar halinde listeledik. Burada yola çıkarak markasını belirlediğiniz aracınızı alırken dikkatli hareket edebilirsiniz.

Sıfır araç alırken önceliğiniz satın alacağınız aracı ne amaçla alacağınızı belirlemek olmalıdır. Eğer sık sık uzun yola çıkan biriyseniz satın alacağınız araçta konfora dikkat etmeniz gerekiyor. Kısa mesafeli sürüşlerde ise performans daha ön plandadır.

Otomobiller günlük yaşam içinde insanların ulaşım konforunu sağlayabilmesi açısından gereklidir. Bu nedenle ulaşımınızı hem konforlu hem de uygun fiyata getirmek çok önemlidir.

Bayinizden Deneme Zamanı İsteyin

Satın alacağınız araç sıfırda olsa öncelikli olarak aracı kontrol etmekle yükümlü olduğunuzu unutmamalısınız. Bu nedenle ikinci elde nasıl inceleme yapıyorsanız sıfır araç alırken de incelemelisiniz. Bunun için de bayiden satın almadan önce inceleme süresi isteyin. Aracı teslim aldıktan sonra eğer bir sorun olduğunu tespit ederseniz bu durumda hukuken aracı bu şekilde teslim almış olduğunuz varsayılır ve herhangi bir hak iddia edemezsiniz.

İç Mekandaki Tüm Detayları İnceleyin

Yeni model otomobiller uzun süre boyunca park halinde bekletilir. Bunun için aracın çevresel faktörlerden etkilenmesi söz konusu olacaktır. Uzun süreli bekleyen aracın lastiklerinde dengesizlik olacağı için lastikleri kontrol edebilir, iç mekânda duran araç için kapı kollarında çizik olup olmadığını tespit edebilirsiniz. Aracın iç döşemesinin naylonlu olması kumaşların kirlenmemesi açısından önemlidir. Bu nedenle naylonu sökülmüş bir aracı almamanızı öneririz.

Kaputun İçini Kontrol Edin

İç mekan kadar aracın dışı da çok önemlidir. Özellikle kaputun altını açmak daha sonra karşılaşacağınız sürprizin de önüne geçecektir. Kaputu açtığınızda boruları, kayışları ve motor içinde herhangi bir sızıntı olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Sıfır Araç Kilometresini Kontrol Edin

Sıfır araçlarda kilometre 0 şeklinde bilinir, ancak kilometrenin 150 civarında olması normaldir. Eğer aracın kilometresi 400-500’lerde ise bu aracı almamanız tavsiye edilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.04.2022

A Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, A Sınıfı Ehliyet Nedir

05.08.2022

Kayıp - Çalıntı Ehliyet İçin Gerekli Evraklar ve Belgeler 2022

31.08.2021

Cepten Tramer Sorgulama Nasıl Yapılır

19.04.2021

Hyundai İ20 1.4 CRDi Jump Dizel (Manuel) İncelemesi