Sıfır Araç Egzoz Muayenesi Kaç Yılda Bir Yapılır

ABONE OL
Sıfır Araç Egzoz Muayenesi Kaç Yılda Bir Yapılır

Araçların egzoz sisteminin uyumluluk derecesinin ölçülmesine egzoz muayenesi denir. Bu işlem TUVTURK tarafından yapılır. Hususi otomobiller her 2 yılda bir ticari araçlar ise yıllık olarak bu işlemi yaptırır. Sıfır alınan otomobillerde ise bu uygulama biraz daha farklıdır.

Sıfır Araçlarda Egzoz Muayene Ne Zaman Başlar?

Sıfır alınan bir aracın muayene zamanı ilk tescil yani satın alma tarihinden itibaren 3 yıl sonrasıdır. Bundan sonra ise hususi otomobillerde olduğu gibi 2 yıl olarak devam eder.  Sıfır alınan otomobillerin egzoz muayene zamanı genel muayenenin bitiş tarihiyle birlikte başlar. 

Egzoz Muayenesi Kaç Yılda Bir Yapılır?

Sıfır bir aracın egzoz muayenesi sadece tek bir sefere mahsus olarak üç yıldır. Sonraki yıllarda ise iki yılda bir devam edilir. Eskiden bir aracın egzoz muayenesinin olmaması muayeneden geçememesine neden okurken son çıkarılan yasayla birlikte bu ağır kusur olmaktan çıkarılmıştır. Ancak trafik polisinin çevirmesine yakalanırsa bu durumda cezai yaptırımla karşı karşıya kalır.

Egzoz Muayene Ücreti Ne Kadar? 2021

Egzoz muayenesini yaptırmak isteyen bir sürücünün randevu almasına gerek yoktur. Bu işlem yetkili olan birçok serviste yapılmaktadır. Yaklaşık olarak 10 dakikada tamamlanan işlemde eğer aracın motoruyla ilgili bir sorun bulunmuyorsa büyük bir ihtimalle sorunsuz bir şekilde geçecektir. 2021 yılı itibariyle egzoz muayenesi yaptırmak isteyen bir kişi muayene ücreti olarak 90 TL ödemek durumundadır.

Egzoz Muayene Yaptırmama Cezası Ne Kadar 2021

Egzoz muayenesini yaptırıp yaptırmamakla ilgili herhangi bir zorlama yoktur, ancak bir sürücü eğer ki egzoz muayenesini yaptırma ve polise yakalanırsa bu durumda 2067 TL para cezası kesilir. Cezanın büyüklüğüne bakıldığında egzoz muayenesini yaptırmamak pek mantıklı bir durum değildir.

Egzoz Muayenesi Neden Yapılır?

Egzoz muayenesinin yapılmasının amacı tamamen çevreyle ve insan sağlığı ile alakalıdır. Çünkü otomobillerin egzoz sisteminden çıkan zararlı gazların oranı yüksek olursa bu ciddi bir çevre kirliliğine neden olacaktır. Uzun vadede düşünüldüğünde ise bu durumun insan sağlığı üzerinde önemli bir etkisi vardır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.01.2021

Arabaya Takılı Hava Yastığı Ne Zaman Açılır

30.03.2020

Türkiye’de Yerli Otomobilin Tarihi

11.02.2022

Emniyet Kemeri Takmanın Faydaları

01.02.2023

D Segmenti Araç Nedir? D Segmenti Araçlar Hangileridir