Sıfır Araba Kokusu Neden Farklıdır

ABONE OL
Sıfır Araba Kokusu Neden Farklıdır

Sıfır araba kokusunun öyle bir hissiyatı vardır ki bazılarına göre zenginlik, bazılarına göre iş, bazılarına göre de emeklilik gibi. Yani sıfır araba kokusu hiçbir kokuya benzemeyen, ancak aynı anda birçok duyguyu da akılda bırakan bir histir. Sıfır araba kokusu özellikle araba severler için o kadar özeldir ki bugün piyasa da bu kokuya benzer birçok aromalı ürünün de olduğunu biliyoruz.  Sıfır araba kokusu kendine has ve özeldir, ama bu arabalara bu kokuyu veren nedir?

Uzmanlara göre bu kokunun insanlara ne kadar çekici geldiğinin bir yanıtı olmasa da kokunun kaynağı belli. Yeni bir araba üretilirken aracın içerisinde kullanılan malzemeler, sıcaklık değişimi, polyesterler, boya, plastikler gibi pek çok parça araç kokusunu oluşturuyor.

Araç ilk alındığında bu koku ağır bir şekilde hissedilir ancak zamanla havayla temas eden bu parçalardaki koku % 20 oranında eksilmeye başlar ve zaman içerisinde de ortadan kaybolur.

Sıfır araba kokusu sürücüler için önemli olsa da otomobil üreticileri bu kokuyu yok edebilmek için çalışıyor. Elbette ki nedeni kokunun güzel olmaması değil. İnsan sağlığına vermiş olduğu tehditlerden dolayı ve çevreyi kirletiyor olması kokunun ortadan kaldırılmak istenmesinde önemli bir gerekçe.

Sıfır Araba Kokusunun Tam Kaynağı Nedir?

Sıfır araba kokusunun ortaya çıkmasında kullanılan önemli 5 bileşen vardır. VOC olarak tanımlanan bu bileşenler şöyledir.

Toluen: Arabanın boyasında ve yapıştırıcılarında bulunan kimyasaldır. Ham petrolden üretilir ve kokusu tinere benzetilir.

Etilbenzen: Renksiz ve yanıcı olan bu gaz, kömürün katranında ve petrolde bulunur. Bunun içinde kokusunu benzin gibi alırsınız.

Stiren: Araçta kullanılan kauçuklarda bu koku vardır. Kötü kokar ve 1–2 gün içerisinde kendi kendine kaybolur.

Ksilen: Tatlı bir kokuya sahip olan bu madde, kömür ve petrolden elde edilir. Yanıcı olan bu kimyasal kauçuk ve deride kullanılır. 

Trimetilbenzen: Güçlü ve tuhaf bir kokuya sahip olan kimyasal, güneşte çok hızlı bir şekilde yok olur.

Araba Kokularını Oluşturan Kimyasallar Zararlı mıdır?

Araba kokularının insan sağlığına zararı uzun yıllardır tartışılır. İnsanların araç içerisinde bulunma süreleri baz alındığında eğer ki sıfır araç içerisinde saatlerce kalmak zorundaysanız o zaman zararıdır.  

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.04.2021

Kayıp Ehliyet İşlemleri - 2021

06.05.2020

Karaman Sürücü ve Ehliyet Kursları

30.06.2021

2022 Ehliyet Fiyatları

27.11.2020

Sürücü Kursu Fiyatları 2021 - Ehliyet Fiyatları 2021

117032