Servis Şoförü Ne Kadar Kazanır

ABONE OL
Servis Şoförü Ne Kadar Kazanır

Servis şoförlerini ele alırken iki başlık altında değerlendirmek gerekiyor. Bunlardan birincisi öğrenci taşımacılığı yapan servisler, ikincisi ise personel taşımacılığı yapan servisler. Bir aracın boşta durması istenmiyorsa her ikisini birden yapan servis firmaları da vardır.

Servisçilik Türkiye şartlarında en yoğun çalışma saatlerine sahip olan şoförler arasında geliyor. Yoğun bir çalışma saatlerinin olması ve zamanla yarışıyor olması servis şoförlerinin dikkatli olmasını ve bu hayat temposuna ayak uydurabilecek yeteneklere sahip olması istenir. Bunun için herhangi bir firmada servis şoförlüğü yapmak için başvurmadan önce bunları göz önünde bulundurmanız gerekir.

Servis şoförlerinin maaşları diğer şoförlere göre daha azdır, bu nedenle zorunlu olunmadığı sürece hiç kimse servis şoförlüğü yapmak istemez. Okul servis şoförlüğü yapabilmek için öncelikli olarak bu işi seviyor olmanız gerekir, çünkü uğraştığınız kişi sadece servisin sahibi değil aynı zamanda öğrenci ve veliler olacaktır. Sorumluluğunuzun yüksek olacağını asla unutmamalısınız, bu nedenle olası bir kaza anında velinin muhatabı doğrudan siz olursunuz ve bu da kazanacağınız parayla sorumluluğunuzu birbirine kıyasladığınızda değecek bir rakam değildir.

Servis Şoförleri Ne Kadar Kazanırlar?

Türkiye şartlarında genel olarak bir servis şoförünün ne kadar kazanacağını merak edenler için açıklayalım ortalama olarak 2.000–3. 250 TL arasındadır. Bu da bu parayla geçinebilmeyi ister istemez zorlayacaktır.

Genellikle bu mesleği icra eden kişileri okul servis şoförleri ve personel servis  

Servis Şoförü Ne İş Yapar?

Servis şoförleri kendilerine belirlenmiş olan güzergah doğrultusunda öğrenci ya da işyeri personelinin alınıp tekrar alındıkları yere bırakılmasını sağlar. Kendilerine verilmiş olan güzergahtan çıkmayan bu şoförlerin gün içerisinde mutlaka taşıyacakları bir personel olacaktır. Bunun için oldukça yoğun ve yorucu olan meslek grupları içerisinde diyebiliriz.

Servis Şoförü Nasıl Olunur?

Servis şoförü olabilmek için 66 yaşını geçmemek ve herhangi bir nedenden dolayı adli ceza almamış olmak gerekir. Servisi kullanabilmek için D ehliyetinin olması ve ehliyetin minimum 5 yıl olması gerekir. Psikoteknik – mesleki yeterlilik belgesidir. 26 yaşından gün almamış olması gerekir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden erişebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.11.2022

Araçlarda Kış Bakımı İçin Yapılması Gerekenler

02.06.2021

Ehliyet Sınavı Görevli Öğretmen Ücretleri Ne Kadar? 2021

11.11.2022

Eskişehir Mahmudiye Sürücü Kursları – Mahmudiye Ehliyet Kursları

11.02.2022

Emniyet Kemeri Takmanın Faydaları