Seramik Kaplamadan Sonra Aracınızı Nasıl Yıkamalısınız

ABONE OL
Seramik Kaplamadan Sonra Aracınızı Nasıl Yıkamalısınız

Seramik kaplama sistemi araçların boyasının korunmasını sağlamak amacıyla yapılan bir tür koruma işlemidir. Bu işlemi yaptıran kullanıcıların merak ettiği konular arasında aracın nasıl yıkanması gerektiği de bulunmaktadır. Biz de bu makalemizde seramik kaplama sonrasında araç nasıl yıkanmalı? Bu sorunun yanıtını verelim istedik.

Seramik kaplama sonrasında kullanıcıların en çok yaptığı hata kullanım talimatlarına uyulmamasıdır. Seramik kaplama bir tür nano teknolojisidir ve araca uygulandıktan sonra yapışana ve sertleşene kadar beklenmesi gerekir.  Yapışma süreci kullanılan kaplama boyasına göre değişiklik gösterir. Genel olarak baktığımızda ise en az 24 saat beklenmesinde fayda vardır.

Eğer seramik kaplama uygulaması doğru bir şekilde yapılabilirse, aracın hemen yıkanmasına da gerek yoktur. Çünkü araç istenilen temizlik ve parlaklığa sahip olacaktır. Uygulama sonrasında birkaç gün içerisinde aracınızı yıkamanız gerektiğinde herhangi bir deterjan bazlı ürün kullanmamanız gerekir.

Seramik Kaplama Sonrası Araba Yıkama

Seramik kaplamadan istediğiniz sonucu alabilmeniz için mutlaka zaman geçmesi gerekir. Bunun için aşağıdaki adımları takip ettiğinizde aracınızın yüzeyi de temiz bir şekilde kalacaktır.

  • Aracınızı mümkün olduğu sürece evde yıkamaya özen gösterin. Çünkü kendiniz yıkadığınızda çok daha dikkatli ve hassas hareket edersiniz.
  • Aracı yıkarken kesinlikle fırça kullanmamalısınız. Özellikle yıkama yerlerinde ya da benzin istasyonlarındaki otomatik fırçalar kaplamanın soyulmasına neden olabileceği gibi aracınızın çizilmesine de neden olacaktır.
  • Eğer aracınızı kendiniz yıkamak istemiyorsanız yıkayan kişiye mutlaka sünger ile yıkamasını söylemelisiniz.
  • Seramik kaplama sonrasında kullanıma uygun olan şampuanlar vardır ve bunlarda oto marketlerde ya da benzinliklerde satılmaktadır. Bu şampuanların içeriğinde kimyasallar olmadığından kaplama ve aracın boyası için herhangi bir zararı olmayacaktır.
  • Asla bulaşık deterjanı kullanmamalısınız, çünkü bulaşık detarjanlarının pH seviyesi yüksektir ve bu da seramik kaplamanın zarar görmesine neden olabilir.
  • Aracı yıkadıktan sonra her zaman temiz havlular ve bezler kullanmaya dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde havlu veya bezdeki kirler tekrar kaplamaya bulabilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.05.2021

Sürücü Kursu Nerede

27.04.2022

B1 Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, B1 Sınıfı Ehliyet Nedir

07.05.2021

Egzoz Parçaları Nedir, Bakımı Nasıl Yapılmalıdır

17.12.2021

Motor Conta Yanmasının Nedenleri Nelerdir?