Seramik Kaplama Aracın Boyasına Zarar Verir mi

ABONE OL
Seramik Kaplama Aracın Boyasına Zarar Verir mi

Seramik kaplama aracın boyasına zarar verir mi? Sorusunun yanıtını vermeye başlamadan önce şunun altını çizelim. Bu işlem için kullanılan ürünler adından da anlaşılacağı gibi boyanın kaplanmasını ve bu sayede korunmasını hedefler. Seramik koruma ürünleri de teknolojinin bize sağlamış olduğu önemli kimyasallardan bir tanesidir.

Seramik kaplama ürünlerinin basit mantığına baktığımız zaman şöyle sonuç ortaya çıkar. Ürün uygulandığı yüzeyde aracın orijinal olan verniğinden daha sert bir tabaka oluşturur ve bu sayede aracın boyası çizilmelere karşı daha yüksek bir koruma sağlar. Fakat bilmeniz gereken bu ürünler asla çizilmez değildir.

Gelelim sorumuzun yanıtını vermeye. Seramik kaplama ürünleri aracın boyasına zarar vermediği gibi fayda sağlar. Türkiye’de maalesef oto yıkama istasyonunda kullanılan kalitesiz şampuanlar içerisindeki kostik maddeden dolayı zamanla aracın boyasının zarar görmesine ve kromların eski parlaklığını kaybederek matlaşmasına neden oluyor. Seramik kaplama yapılmış bir aracın yüzeyinde ise kesinlikle matlaşma meydana gelmesi mümkün değildir.

Seramik kaplamalar çiziklere karşı aracı korurken aynı zamanda 250 derece sıcaklığa karşıda dayanıklıdır. Yani yazın sıcak günlerinde aracınız güneşin altında kalsa bile kaplama boyanın zarar görmesine izin vermeyecektir. Buda boyası solmuş bir araçla karşı kaşıya kalmamak anlamına gelir.

Seramik kaplamaların bir diğer faydası da kuş pislikleri ve ağaçlardan dökülen şıralara karşı koruyucu olmasıdır. Aracınızı ağacın altına bıraktığınızda kuşların pislemesi ve ağaçtan dökülen şıra boyaya ciddi zarar verir ve yakar. Zamanla bu pislikler aracın boyasının soluk ve dalgalı görünmesine neden olur. Seramik kaplama sayesinde bu sorun ortadan kaldırılmış olur.

Seramik kaplama yaptırdıktan sonra boya ölçümü yaptırdığımda sorun çıkar mı?

Seramik kaplama yapıldığında boyanın üzerinde 2 mikrona kadar bir katman oluşturulur. Bunun için aracın boyasını ölçtüğünüzde her yerinde aynı sonucu almanız mümkün değildir.  bunu bir örnek verecek olursak fabrikadan çıkan bir aracın boyası sağ tarafta 162 mikron ise sol tarafta 156 mikron olabilir. Aynı araca seramik kaplama yaptığınızda ise bir taraf 163 çıkarken diğer taraf 157 çıkabilir. Bu da mantık olarak bakıldığında seramik kaplama sonrasında yapılacak ölçümde herhangi bir sorun olmaz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz. 

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.11.2022

Hatchback ve Sedan Nedir? Aralarındaki Fark Nedir

03.05.2021

Adaptif Far Nedir ve Nasıl Çalışır

23.10.2020

Drift Yapma Cezası Ne Kadar

20.10.2022

Dünyanın Farklı Ülkelerinin İlginç ve Tuhaf Trafik Kuralları