Sentetik Yağ ve Konvansiyonel Yağ Arasındaki Fark Nedir?

ABONE OL
Sentetik Yağ ve Konvansiyonel Yağ Arasındaki Fark Nedir

Yağ otomobiller için olmazsa olmazdır ve her motor zarar görmemesi için uygun olan yağla desteklenmek zorundadır. Otomobillerde kullanılan yağlar ise motorun türüne göre değişiklik gösterir. Bunun için aracınıza yağ koydurmadan önce motorun ihtiyacı olan yağ türü hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda vardır.

Otomobil üreticileri eskiden otomobillerin her 3 bin kilometrede bir yağ değişimi yapmalarını isterdi, ancak teknolojinin gelişmesiyle birlikte yağlarında daha güçlü bir hale getirilmesi artık otomobillerde kullanılan yağ değişim sürelerinin daha da uzun olmasına imkan sağlamıştır. 

Konvansiyonel Yağ Nedir?

Konvansiyonel motor yağı, otomobil motorlarında etkili olacak şekilde tasarlanmıştır, ancak yalnızca sık sık değiştirilmesi ve çok fazla strese maruz bırakılmaması gerekir.

Sentetik Yağ Nedir?

Sentetik motor yağı, belirli kimyasal bileşenlerden oluşur. Geleneksel yağın en iyi özelliklerini içeren saf, tek tip kimyasal bileşikler kullanılarak modern teknolojiyle oluşturulmuştur. Çoğu sentetik yağın kaynağı ham petrol ve diğer fosil yakıtlardır.

Bundan 50 yıl önce, aracınız için motor yağı seçmek, güvendiğiniz bir marka bulmak ve ekonomik bir fiyat demekti. Ancak günümüzde neredeyse üretilen tüm yağlar aynı kaliteye sahiptir. Peki, sentetik ile konvansiyonel yağ arasındaki fark nedir?

Hangi Yağ Daha Uzun Ömürlüdür?

Sentetik motor yağı daha pahalıdır olur, ancak daha uzun ömürlüdür ve motorunuz için daha fazla koruma sağlar; soğuk havalarda bozulmaya karşı dayanıklıdır ve daha iyi akar. Havalar soğuduğunda normal motor yağı kalınlaşır ve daha yavaş akar bu da aracınızın motorundaki parçaların korunmasız olacağı anlamına gelir. Sentetik yağ kullandığınızda ise bu sorun ortadan kalkmış olur.

Konvansiyonel yağlar soğuk havalarda kalınlaşan mumlar içerir. Sentetik yağlar balmumu içermediğinden dolayı sürekli sıvı kalır ve metal bileşenlere daha fazla ulaşır. Sentetik yağ motordaki parçaların birbirine temas etmesini ve aşınmasını engeller.

Hangisi Daha Koruyucudur?

Sentetik yağların dezavantajı, konvansiyonel yağdan çok daha pahalı olmasıdır. Ancak aracın motorunda tam bir koruma sağlayacağından dolayı motor arızasını ortadan kaldırır ve bu da sizi motora harcayacağınız yüksek tamir ücretinden korur. Dolayısıyla pahalı gibi görünse de aslında sizi daha pahalı tamir masraflarından kurtarır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.05.2022

Geçiş Üstünlüğü Ne Demek

24.03.2022

Afyonkarahisar Sandıklı Sürücü Kursları - Sandıklı Ehliyet Kursları

04.03.2021

Geçici Ehliyet Belgesi Nedir, Nasıl Alınır

09.05.2022

Antalya Aksu Sürücü Kursları – Aksu Ehliyet Kursları