Şehirler arası Yolculukta Dikkat Etmeniz Gereken 7 Şey

ABONE OL
Şehirler arası Yolculukta Dikkat Etmeniz Gereken 7 Şey

Son 1 yıl içerisinde Corona’dan çok sıkıldınız ve yazın bu sıkıntının azalacağını hatta biteceğini düşündüğünüz içinde planlama yapmaya başladınız. Planlamanızın ana maddesinde arabayla yolculuk var, çünkü arabayla yolculuk etmek size psikolojik olarak iyi geliyor.

Peki, şehirler arası bir yolculuk yaparken dikkat etmeniz gerekenlerin neler olduğunu hiç düşündünüz mü? Çünkü basit birkaç önlemle hem huzurlu hem de güvenli bir yolculuk yapabilirsiniz.

  1. Aracın Motorunu Kontrol Edin

Uzun yola çıkacaksınız ve bu yolda en çok zorlanacak olan şey aracın motorudur. Yolculuğa çıkmadan önce aracınızın motorunu kontrol ettirdiğinizde yolculuk esnasında sizi yolda bırakacak olan riskleri de ortadan kaldırmış olursunuz. 

  1. Detaylı Kontrol

Sadece motor değil aynı zamanda aracınızın genel kontrollerini de yapmanız gerekiyor. Bu sayede yolculuk esnasında aracınızla ilgili hiçbir sıkıntı çekmezsiniz.  Detaylı kontrol işlemleri sırasında baktırmanız gereken şeyler frenler, balatalar, sıvılar olmalıdır. 

  1. Ruhsat, Sigorta ve Ehliyeti Kontrol Edin

Yolculuk öncesinde dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi de araçtaki yasal yükümlülüklerdir. Örneğin aracınızın muayenesinin olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Trafik sigortası yılda bir kez yapıldığı için bazen tarihinin geçtiğini fark edemeyebiliyoruz, trafik sigortasının devam edip etmediğini kontrol edin.  Aracın ruhsatı ve ehliyetinizi kontrol edin.

  1. Rahat Kıyafetler Giyin

Uzun bir yolculuğa çıkıyorsunuz ve araç içerisinde saatleriniz geçecek. Doğal olarak araçta ne kadar rahat ederseniz o kadar huzurlu olursunuz. spor kıyafetler uzun yolculukta her zaman çok daha konforlu seçim olacaktır.  

  1. Yolculuktan Önce Mutlaka Yeterli Miktarda Uyuyun

Yola çıkmadan önce uykunuzu aldığınızdan emin olun. Uykusuz araç kullanmak dikkatinizin dağılmasına neden olacağından dolayı kaza riskiyle karşı karşıya kalmanızı sağlayabilir.

  1. İki Saatte Bir Mola Verin

Uzun yolculukta sürekli aynı pozisyonda kaldığınız için rahatsız olmaya başlarsınız. Özellikle direksiyonda olmak bir süre sonra yorulmanıza ve yola dalmanıza neden olacaktır. Yolculuk esnasında her 2 saatte bir durup mola vermek her zaman iyidir.

  1. Yediklerinize Dikkat Edin

Yolculuk öncesinde ve sırasında yediklerinize dikkat etmeniz gerekiyor. Molalarda ağır ve sindirimi zor olan yiyecekler yememeye dikkat edin.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.05.2021

Teyp Kodu Unutulursa Ne Yapılmalıdır

02.06.2022

Ehliyet Alma Süreci Hakkında Bilinmesi Gerekenler

06.10.2021

Bujilerin Bakımı Nasıl Olmalı

22.02.2021

İlk Yardım Eğitmeni nasıl Olunur ve Sorumlulukları Nelerdir