Şehir İçinde Araç Nasıl Kullanılır

ABONE OL
Şehir İçinde Araç Nasıl Kullanılır

Büyük bir şehirde yaşıyorsanız araba kullanmak size çok korkutucu gelebilir. Bunun için pek çok sürücü kendi cesaretini toplayamadığı için ehliyeti olsa bile araç kullanmak istemez.

Şehir içinde araç kullanmakla şehirler arası araç kullanmak arasında teknik açıdan hiçbir fark yoktur. Şehir içinin yoğun trafik olması ve stres barındırması ister istemez uzun bir serüvene gebe olduğundan dolayı acemi sürücülerde birtakım rahatsızlıklar uyandırır. 

Peki, ehliyetiniz var ancak henüz şehir içinde araç kullanmaya kendinizi hazır hissetmiyorsunuz. Bu durumda ne yapmanız gerekiyor ki araç kullanabilesiniz?

Yoğun Trafiğe Hazırlıklı Olun

İlk olarak direksiyona oturduğunuzda yoğun bir trafiğe kendinizi psikolojik olarak hazır tutun. Bazen girdiğiniz yol sizi sıkıştıracak ve zorlayacak. Dikkatli olun ve hiçbir zaman stres yapmayın. Stres sizi daha da çok heyecanlandıracaktır. Aklınızda bulundurmanız gereken şey diğer sürücülerin sizin kadar dikkatli olmadığıdır. Çünkü sürüşe hakim oldukça dikkatte ikinci plana atılır. Siz tüm dikkatinizi yola verin ve yolunuza odaklanın. Bulunduğunuz şeridi gerekmedikçe çok fazla değiştirmemiş olmak size artı bir avantaj sağlayacaktır. Kontrollü bir şekilde yolun sağından gidebilirsiniz.

Mesai Başlangıç ve Bitişlerinde Trafiğe Çıkmayın

Bazı saatler vardır ki bu saatlerde yolda olmayı usta şoförler bile istemez. Özellikle mesai başlama ve bitiş saatinde gerekmedikçe trafiğe çıkmayın.

Sağ Şeritte Gidin

Yolun her zaman sağ şeridinde gidin. Sol şerit yalnızca sollama yapmak içindir. Sağdan şeridinizi değiştirmediğiniz ve hızınızı kontrol ettiğiniz sürece problemsiz bir şekilde yolculuk edebilirsiniz. Ancak yolun sağında aniden durabilecek olan araçlara karşında mutlaka dikkatli olmanız gerekiyor. Sol şerit gerekli hallerde kullanılmalıdır.

Yaya Geçitlerine Dikkat Edin!

Şehir içinde yaya geçitlerinin çok fazla oluğunu görmüşsünüzdür. Bu şeritlere yaklaştığınızda mutlaka aracınızın hızını düşürün. Yaya geçitleri adından da anlaşılacağı gibi yayalara verilmiş bir haktır. Bu nedenle yol benim kavgasına girdiğinizde haksız çıkarsınız.

Taksi ve Dolmuşlardan Uzak Durun

Taksi ve dolmuşların arkasından gitmeyin. Gitmeniz gerekiyorsa mesafenizi mutlaka koruyun, çünkü onların ne zaman durup ne zaman hareket edecekleri hiç kestirilemez.

Sakin Olmayı Öğrenin

Şehir içinde araç kullanmak sakinlik gerektirir. Anlık yaşanabilecek her durumda sakinliğinizi korumalı ve diğer sürücülerle laf kavgasın girmeyin. Laf kavgalarının bu zamana kadar hiçbir sürücüye kazandırdığı bir şeyler yoktur.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.03.2021

Forklift Ehliyeti Nasıl Alınır

15.06.2021

2022 Ehliyet Sağlık Raporu Ücretleri

16.12.2020

Engelli Bireyler için Seyahati Değiştiren Otomotiv Teknolojisi

13.09.2021

Motor Ehliyeti Nasıl Alınır