Satılan Aracın Trafik Sigorta Bedeli Geri Alınır mı

ABONE OL
Satılan Aracın Trafik Sigorta Bedeli Geri Alınır mı

Otomobilini satan birisinin aklında eski aracıyla ilgili tek düşüncesi var olan trafik sigortası varsa bunu nasıl iptal ettireceği ve parasını geri alıp alamayacağıdır. Kafa karışıklığı oluşturmadan hemen sorunun yanıtını verelim aracınızı sattıktan sonra devam eden trafik sigortanız varsa bunun ücretini geri alabilirsiniz.

Peki, bu işlemi nasıl yapabilirsiniz?

Satılan bir aracın trafik sigortası 15 gün boyunca yeni sahibi trafik sigortası yaptırmamış olsa bile devam eder. Yani bunu kendi üzerinizden bir örnekle açıklayacak olursak siz yeni bir araba aldığınızda sigorta yaptırmanız için 15 günlük bir süreniz vardır. Eğer bu süre içerisinde herhangi bir kazaya karışırsanız ve suçlu siz olursanız bu durumda aracın eski sahibinin trafik sigortası karşı tarafın zararını karşılayacaktır.

Bu işlemin yapılmasının amacı her iki tarafı da korumaya almaktır. Yani bazı durumda sürücüler araçlarını aldıktan sonra trafik sigortalarını yaptırmaya fırsat kalmadan kaza yapabiliyor. Dolayısıyla bu durumda hem üçüncü tarafı hem de sürücünün kendisini riske atmamak için trafik sigortası bir süre boyunca devam ediyor.

Gelelim başlığımızdaki asıl sorunun yanıtını vermeye.

Araç Satışı Sonrası Sigortası Bedeli Nasıl Geri Alınır?

Trafik sigortasında kalan sigorta bedelini geri alabilmek için öncelikli olarak aracını satan kişinin satış belgesini ve sigorta poliçesini sigorta şirketine teslim etmesi gerekiyor. Bu işlemi trafik sigortasını yaptırdığı acenteyi arayarak telefonla gerçekleştirebilir. 5 dakikalık süren bu işlem sonrasında prosedür başlatılmış olur ve geçen gün sayısından kalan gün sayısı çıkarılarak hesaplama gerçekleştirilir.

Aslında sizin trafik sigortasında kalan iadenizi alabilmeniz için yapacağınız çok bir şey yoktur. Basit birkaç işlem sonrasında ne şekilde ödeme gerçekleştirmişseniz aynı şekilde geri alabilirsiniz.

Trafik Sigortası Geri Ödemesi Nereye Yatar?

Trafik sigortasında geri ödeme başvurunuzu başlattıktan sonra sigortanızı ne şekilde yapmışsanız iadeniz de aynı şekilde geri yapılacaktır. Örneğin kredi kartına taksit yaptırmışsanız geri ödemenizde kredi kartınıza taksitli olarak yapılır. Nakit yapmanız halinde ise ödemeniz nakit olarak geri ödenir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.05.2021

Korona Nedeniyle Arabanızı Sürmezseniz Ne Olur

26.07.2023

Otomatik Vites Araç Ehliyeti Nasıl Alınır

12.11.2021

Sıfır Araç Egzoz Muayenesi Kaç Yılda Bir Yapılır

05.01.2021

En İyi Navigasyon Uygulamaları