Şase Numarası Silinmiş Araç Muayeneden Geçer mi

ABONE OL
Şase Numarası Silinmiş Araç Muayeneden Geçer mi

Şase otomobillerin kimlik numaralarına verilen isimdir. Her araçta bulunması zorunlu olan bu numara genellikle şoför koltuğunun önünde silecek panelinin orada bulunur. 17 haneden oluşan bu numara bazı durumlarda çevresel etkenlere bağlı olarak silinme ya da okunamama gibi sorunlarla karşı karşıya kalabiliyor.

Şase numarası silinmiş ya da okunamayacak durumda olan araç sahiplerinin merak ettiği şey ise bu kadar önemli bir numaranın olmaması aracın muayeneden geçip geçememesini etkiler mi sorusu oluyor.

Şase numarası okunmuyor, araç muayeneden geçer mi?

Belirttiğimiz gibi şase numarası otomobiller için kimlik değerindedir. Dolayısıyla aracınızda bu numaranın okunamaması demek muayeneden de geçemeyeceğiniz anlamına gelecektir. TÜVTÜRK muayene işlemlerinde ilk olarak bakılacak olan yer şase numarasıdır.

Şase Numarası Yoksa Nasıl Basılır?

Şase numarasının olmaması demek aracınızı artık çöpe atacağınız anlamına gelmeyecektir. Şase numarası yeniden çıkarılabilir. Bu işlem Makine Mühendisleri Odası tarafından verilen orijinallik belgesiyle ve bu belge üzerine şase numarasının yazılmasını sağlamak için yetkili servise gitmekle gerçekleşir.

Şase Numarası Silinmiş Cezası Var Mıdır?

Şase numarası otomobiller için çok önemlidir ve gereklidir. Eğer olası bir polis çevirmesi esnasında polis aracınızın şase numarasının bilerek ya da bilmeyerek silindiğini tespit ederse bu durumda aracınızı trafikten men ederek ceza yazabilir.

Şase Numarası Nasıl Öğrenilir?

Şase numarasını bilmek istemenin nedenlerinden birisi de yeni araç alımlarıdır. Bir aracı satın almadan önce şase numarasından sorguladığınızda aracın geçmiş tüm kazalarını ve araca ait bilgileri öğrenebilirsiniz. Şase numarası aracın ruhsatının üzerinde, poliçe bilgilerinde yazar.

Şase Numarası İle Sorgulama

Şase numarasını bildiğiniz bir aracın bilgilerini SMS’le öğrenebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey ise aşağıdaki yolu izlemektir.

Telefonunuzdan mesajlar sekmesine girin

  • ‘’HASAR’’ yazılıp bir boşluk bırakın.
  • ‘’S’’ harfi yazın ve boşluk bırakıp şase numarasını yazın,
  • Mesajı ‘’5664’’ numarasına SMS gönderin.

 Yukarıda belirttiğimiz bu işlem ücretlidir ve her sorgulamanızda faturanızdan düşülür.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.05.2021

Sürücü Kursu Kayıtları Ne Zaman

07.12.2023

Şehir İçi Trafikte Güvenli Sürüş Nasıl Olmalı

27.12.2022

Ehliyet İçin Raporu Nereden Alabilirim? 2023

04.06.2020

Osmaniye Sürücü ve Ehliyet Kursları