Sarı Işıkta Geçmenin Cezası Var mı

ABONE OL
Sarı Işıkta Geçmenin Cezası Var mı

Trafik ışıklarının görevi adından da anlaşılacağı gibi trafiğin düzene sokulmasını sağlamak ve bunun içinde yaya ve yolcuların yönlendirilmesini sağlamak. Güvenlik açısından oldukça önemli olan bu ışıklar özellikle yoğun ve dikkat gerektiren noktalara yerleştirilir ve herkesin trafik ışıklarına uyması zorunlu tutulur.

İlk trafik ışığı sistemi 1868 yılında Londra’da uygulamaya konulmuş ve bu dönemde ışıklar 3 renkli şekil ve yazılardan ibaret olarak kullanılmaya başlanmıştı. Trafiği düzenleyen bu ışıklar günümüzde de 3 farklı renkte ve bu renklerin hepsinin de bir anlamı var. Örneğin kırmızı dur, sarı hazır ol, yeşil ise geç anlamını taşır. En çok kafa karıştıran ise sarı ışıktır. Çünkü bazı sürücüler sarı ışıkta geçmenin cezasının olmadığını düşünürken bazıları tam tersi düşünür. Peki, gerçekte olan nedir?

Sarı Işıkta Geçmek Kural İhlali mi?

Trafik ışıkları belli bir sureyle yanar ve hepsinin anlamı yukarıdaki gibidir. Eğer kırmızı ışıkta geçerseniz bu bir kural ihlali anlamına gelir ve cezayla karşılaşabilirsiniz.  Sarı ışıkta geçmenin tam olarak bir cezası bulunuyor, lakin artık yeni yeni çoğalan EDS kamera sistemleri sizi denetlerken eğer sizin sarı ışıkta geçtiğinizi fark ederse bu durumda ceza uygulanması kaçınılmaz bir sonuç. Yani EDS ya da polisin olmadığı bir yerde sarıda geçerseniz ceza ödemezsiniz ancak polis ya da EDS kameraları varsa bu durumda ceza ödemek durumunda alırsınız. EDS Nedir - EDS Cezaları Ne Kadardır? Başlıklı makalemizi okuyabilirsiniz.

Bazı durumlarda ise sürücüler sarı ve kırmızı ışık arasında kalabiliyor. Durmanın riskli olduğu bir zamanda sarı ışıkta geçerken siz yolun ortasındayken kırmızı yanarsa ceza yersiniz ancak sarıda doğrudan geçerseniz bu durumda ceza ödemek durumunda kalmazsınız. İşte bu süreyi ayarlayabilmekte öyle kolay değildir. Bunun içinde riske girmeye değer mi değmez mi onu o anki içinde bulunduğunuz durum ve duyguya göre hareket etmeniz gerekir.

Trafik cezalarının miktarına baktığımızda oldukça yüksek rakamların olduğunu biliyoruz. Bunun içinde önemsemediğiniz bir durumdan yüksek bedeller ödemiş olmanız canınızı sıkmaya yeterli olacaktır.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.06.2020

Sinop Sürücü ve Ehliyet Kursları

14.08.2020

Psikoteknik Belgesi Nedir

26.11.2020

Sürücü Kursları Kapanacak mı, Ehliyet Sınavı Ertelendi mi

06.09.2021

E Segmenti Araç Nedir