Şanlıurfa Sürücü ve Ehliyet Kursları

ABONE OL
Şanlıurfa Sürücü ve Ehliyet Kursları

Tarihi dokusu, kültürel zenginlikleri ve sıcak insanlarıyla Türkiye’nin güzel şehirlerinden biri olan Şanlıurfa, mutlaka gezilmesi gereken yerler listenizde olması gereken bir şehirdir. Şehre geldiğinizde birbirinden güzel doğal alanları ve tarihi yerleri görmeniz mümkündür.

Şehrin doğal güzelliklerinin yanı sıra geniş bir tarihi de vardır. Mezopotamya toprakları içerisinde bulunan GAP turunu, Şanlıurfa gezi listenize mutlaka eklemelisiniz. Şanlıurfa, namı diğer Peygamberler şehrini gezmek ve tadını çıkarmak istediğiniz de iki gününüzü mutlaka ayırmanız gerekir. Her ne kadar şehrin merkezi modern bir görünüm kazanmış olsa da gezilmesi gereken yerleri çok fazladır.

Şanlıurfa’da insanı en çok etkileyecek şey mimari yapısıdır. Çünkü şehirde bulunan evlerin kendisine ait has bir dokusu ve geçmişi çağrıştıran izleri vardır. Şehir hakkında eskilere doğru gittiğinizde mutlaka karşınıza taş evler çıkar.

Şanlıurfa Gezilecek Yerler

Şanlıurfa’da gezeceğiniz yer çok fazla dedik ve gezinize şehir merkezinden başlayabilirsiniz. Merkez doğunun Paris’i olarak tanımlanır ve bunu da gerçektende hak etmiştir. Merkezde görmeniz gereken yerlerin başında balıklı göl vardır. 150 metre uzunluğundaki bu göl ile ilgili birçok rivayet vardır. Rivayetlerden birisi şöyledir;

“ Sazan balıklarıyla dolu Balıklıgöl’ün içinde Selahaddin Eyyübü’nün yeğeninin yaptırdığı Halil Ur Rahman Cami ve üç semavi dinin atası olarak bilinen Hz. İbrahim’in doğduğu mağarada bulunmaktadır. Balıklıgöl’ün içinde aynı zamanda Hz. Eyüp’ünde makamı bulunmaktadır. Buradan çıkan suların hastalara şifa verdiğine inanılır.”

Balıklıgöl

Balıklıgöl ziyareti sonrasında Şanlıurfa müzesini gezebilirsiniz. Müze içerisinde eskiden kalma olan çok sayıda tarihi eser vardır ve bu eserler Neolitik çağdan günümüze kadar gelmiştir.

Göbeklitepe

Son dönemde TRT çizgi filmlerinden adını çok fazla duyduğumuz Göbeklitepe, Şanlıurfa sınırları içerisinde bulunuyor. Şehri gezerken mutlaka görmelisiniz.

Şanlıurfa Sürücü Kursları

Şanlıurfa sürücü kursları genel olarak merkez ve ilçelerde dağılım göstermiştir. Urfa’nın neresinde olursanız olun kendinize yakın bir ehliyet kursu mutlaka bulursunuz. Bunun için sürücü kursu sitemizde siz değerli takipçilerimiz için Şanlıurfa ehliyet kursları hakkında detaylı bilgiler verilmiştir. Sistemimiz üzerinden istediğiniz zaman incelemelerde bulunabilirsiniz. Bize https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.04.2022

Forklift Ehliyeti Nasıl Alınır? Forklift Ehliyeti Fiyatları 2022

06.07.2021

Radyoaktif Madde Taşımacılığı

28.09.2021

Ehliyet Almak İçin Boy Sınırı Var mı

30.03.2020

Sürücü Kurslarında Kullanılan Bazı Araçlar