Sandık Motor Nedir

ABONE OL
Sandık Motor Nedir

Trafiğe katılan araç sayısı her geçen gün artış gösterirken otomobillerde kullanılan teknoloji ve motorlarda sürekli bir değişim ve gelişim içindedir. Bu makalemizde motor türleri içinde bulunan sandık motor nedir? Anlatalım istedik.

Sandık Motor Ne Demek?

Sandık motor, fabrikada üretildikten sonra sıfır olarak satışına verilen bir isimdir. Yani otomobillerde bazı durumlarda motor değişimi gerekebiliyor. Dolayısıyla sürücü ikinci el bir motor almak yerine sıfır motor almayı tercih edebiliyor. İşte böyle bir durumda alması gereken sandık motor oluyor.

Bazı durumlarda aracın motorunda hiçbir zararı bulunmayan kişiler sadece aracın motorunu satmak isteyebiliyor. Böyle bir durumda ikinci el sandık motor şeklinde bir tanımlama yapılabiliyor.

Sandık Motor Nereden, Nasıl Alınır?

Sandık motor alınabilecek çok fazla yer vardır, ancak şüphesiz sıfır bir ürün alınmak istendiğinde en doğru yöntem elbette ki bayiler ve yetkili servislerdir. Bunun için aracınızın markası ve modeli neyse yetkili servisinden almak daha güvenli olacaktır.

Bunun dışında bulabileceğiniz başka bir yerde sanayilerdir. Sanayide çıkma motor olarak satılan ikinci el motorlar satılmaktadır.

Sandık Motor Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Sandık motor alınırken dikkat etmeniz gereken bazı önemli hususlar vardır. Yukarıda belirttiğimiz gibi yetkili servisten aldığınızda motorunuz zaten size belli bir süre için garantili olarak verilecektir ve garanti süresi içerisinde motora herhangi bir şey olduğunda ücretsiz tamir ya da değişim yapılabilir.

İkinci el sandık motor alırken ise mutlaka güvendiğiniz bir yerden ya da iyi kontrol ettikten sonra almanız gerekir. Eğer motor ve çalışma prensipleri hakkında bilgi sahibi değilseniz bu durumda kendi başınıza almanız riskli olacaktır. Ancak tanıdığınız bir motor ustası varsa size gerekli desteği sağlayacaktır.

Sandık Motorlu Araç Alınır mı?

Sandık motorlu araçlar alınabilir, ancak burada yine dikkat etmeniz gereken en önemli husus motorun durumu ve aracın fiyatıdır. Eğer aracın sandık motorlu fiyatı normal satış fiyatının adlında değilse o zaman almamanız önerilir. Şayet uygun fiyat bulmuşsanız o zaman kaçırılmaması tavsiye edilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.04.2021

2022 Yeni Skoda Kushaq İncelemesi

07.05.2021

Günlük Karşılaşılan Sürüş Zorlukları

04.12.2020

Dünyanın En Hızlı 9 Arabası

03.06.2021

Araçta Sigortanın Patladığı Nasıl Anlaşılır