Samsun Sürücü ve Ehliyet Kursları

ABONE OL
Samsun Sürücü ve Ehliyet Kursları

Samsun, Karadeniz’in en büyük şehirleri arasında yer alır. Samsun’u bizim için önemli yapan Kurtuluş Savaşı sırasında almış olduğu roldür. 19 Mayıs 1919 Türk halkı için bir dönüm noktası olarak kabul edilir.

Yaklaşık 1,3 milyon nüfusa sahip olan Samsun, oldukça ucuz bir şehir. Şehirde müzeleri gezerken ya az ödüyorsunuz ya da ücretsiz. Samsun tarihi bakımdan da oldukça önemli bir şehrimiz.

Samsun Tarihi

Samsun’un tarihi M.Ö. eski taş devrine kadar uzanıyor. Bölgede yapılmış ve yapılan kazılar o döneme ait bulguları ortaya koyuyor. Karadeniz’in büyük bölümünde olduğu gibi burada da Pontus Rumları hüküm sürmüş. Samsun ilk olarak Selçuklular zamanında alınmış olsa da son nokta Osmanlı devleti zamanında konulmuştur.

Kurtuluş Savaşı

Samsun denildiği zaman ilk akla gelen Milli Mücadele yılları ve Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında samsun’a ayak basması oluyor. Bunun için Bandırma Gemisi şehirde sergilenirken Samsun’un tarihini de unutulmaz bir hale getiriyor.

Samsun’da Gezilecek Yerler

Samsun’da gezerken önce rahat edeceğiniz bir ayakkabı giymelisiniz, çünkü şehirde yürüyerek gezebileceğiniz birbirine yakın çok yer var. Ancak diğerlerine giderken de geriye baktığınız zaman çok uzun bir yol kat etmiş olduğunuzu fark ediyorsunuz.

Saathane Meydanı

Samsun’a geldiğinizde ilk durağınız Saathane Meydanı olmalı, meydan yenilenmiş olan yüzüyle insanlara merhaba derken burasının özelliği şehrin en büyük meydanı olmasıdır. Adına Saathane Meydanı denilmesinin nedeni ise meydanda bulunan saat kulesidir. II Abdulhamid tarafından yaptırılmış olan kule o zamandan bugüne kadar varlığını daima sürdürmüş ve bugün merkezi bir konumda olmasından dolayı iyi korunuyor.

Tarihi Bedestan Çarşısı

Bedestan çarşısı resim çekmek ve hediyelik ürünler alabilmek için ideal bir yer. Samsun’dan ayrılmadan önce buradan sevdikleriniz için hediyelik eşyalar alabilirsiniz.

Samsun Sürücü Kursları

Samsun sürücü kursları şehrin büyük bir bölümüne dağılmış durumda. Bunun için her mahallede sürücü kursu bulabilmeniz mümkün. İnsanların bu kurslar arasından en iyisini bulma isteği ise ehliyet kursu fiyatlarının aynı olması. Bunun için kaliteli bir sürücü kursuna uygun bir fiyatla gidebiliyorsunuz. Samsun ehliyet kursları hakkında detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.08.2022

Motosiklet, Bisiklet ve Scooter Sürücülerine Reflektif Yelek Zorunluluğu

04.04.2024

Yaz Tatili İçin Araba Seçimi: Sedan mı, SUV mu

22.04.2022

Tutak Sürücü Kursları - Tutak Ehliyet Kursları

18.02.2022

Saimbeyli Sürücü Kursları - Saimbeyli Ehliyet Kursları