Run Flat Lastik Nedir? Hangi Araç Takabilir

ABONE OL
Run Flat Lastik Nedir - Hangi Araç Takabilir

Bir sürücünün trafikteyken korktuğu hususlardan birisi de araçlarının lastiklerinin patlamasıdır. Yani aracınızda yedek lastik ya da kriko olsa da değiştirmeyi bilmiyorsanız o zaman sıkıntı yaşarsınız.

Patlayan bir lastiğin değiştirilmesi zahmetli bir iştir ve sürekli yanınızda lastik değiştirme malzemelerinin olması gerekir.

Teknolojinin gelişmesi ise artık bu tarz hususları biraz daha geri plana atabilmiştir. Yani artık lastik üreticileri de patlamayan lastik yani Run Flat lastik üretmektedirler. Bu tip lastikler patlamış olsalar bile 80 km hızla gidebilirler.

Run Flat Lastik Nasıl Çalışır?

Büyük bazı lastik firmaları uzun süredir lastiklerini geliştirmek ve daha da önemlisi patlama anında sürüşün daha güvenli hale getirilmesi için çalışıyorlardı. Bu çalışmaların sonucunda ise Run Flat lastikler ortaya çıkmış oldu.

Bu tip lastikler takviye edilmiş olan yanaklara sahiptir. Dolayısıyla patlamış olsalar bile sorunsuz bir şekilde yolda kalmaya devam edebilirler.

Bu özelliklerini çeperlerinin güçlendirilmesine borçludur. Run Flat lastikler hareket edebilmeleri için havaya ihtiyaç duymazlar. Hafif olmaları ise yakıt tüketimi konusunda sürücüsüne avantaj sağlar. Nitrojenle de doldurulabilen bu lastiklerin avantajları şöyledir:

Run Flat Lastiklerin Avantajları Nelerdir?

  • Yolculuk halindeyken lastiklerinizi değiştirmek zorunda kalmazsınız.
  • Lastik patlaması olmayacağından dolayı sürüş esnasında dengenizi kaybetmeden yola odaklanabilirsiniz. Bu da sizi kazadan korumak için önemlidir.
  • Aracınızda stepne ve tamir kiti bulundurmanız gerekmez. Bu da size aracın bagajında daha fazla yer kazandıracaktır.

Run flat lastiklerinin avantajlarını belirttik, lakin bu lastiklerin zararlar varmıdır, varsa nelerdir? İsterseniz ona da göz atalım.

Run Flat Lastiktiklerin Dezavantajları Nelerdir?

  • Bu tip lastikler standart lastiklere göre daha pahalılardır. Bunun içinde patladığında cebinizden çıkan paranın miktarı daha fazla olacaktır.
  • Düz lastikler yumuşak bir yapıya sahiptir, fakat Run Flat lastikler daha serttir.
  • Standart bir lastikçide bu tip lastikleri bulabilmeniz zordur.
  • Normal lastiklere göre yol tutuşu daha da zayıftır, bu da kışın güvenli kullanımı zorlaştırır.

Bir lastiğin Run Flat lastik olup olmamasını anlayabilmek zordur. Eğer lastiğin üzerinde “ZP”, “RFT”, “SEAL” gibi işaretler bulunuyorsa bu lastik Run Flat olarak tanımlanabilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.06.2021

Jant Eğilmelerinin Nedenleri Nelerdir

02.11.2021

Rampada Araç Nasıl Kaldırılır

15.02.2021

Damperli Kamyonun Periyodik Bakımı Nasıl Olmalı

22.10.2021

Termostat Değişimi Nasıl Yapılır