Rötuş Boyası Nasıl Yapılır

ABONE OL
Rötuş Boyası Nasıl Yapılır

Arabanızda ufak çizikler nadir değildir. Çakıl taşları arabanın yan tarafından sekebilir. Olumsuz hava koşulları yüzey kusurları oluşturabilir. Etkilenen alan bir kurşun kalem silgisinden daha büyük değilse, profesyonel bir boyama işine gerek yoktur. İhtiyacınız olan tek şey, hasarlı bölgeye rötuş boyasını nasıl uygulayacağınızı öğrenmektir. Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

Aracınızın Rengi İçin Doğru Rötuş Boyasını Alın

Aracınızı hazırlamaya başlamadan önce arabanızın rengine tam olarak uyan bir rötuş boyası alın. Arabanızdakinden daha açık veya daha koyu tonlu bir boya kullanmak hemen fark edilecektir. Rötuş boyası mutlaka uygulanacağı arabanın rengiyle aynı olmalıdır.

Aracın renk kodunu bulun. Genelde sürücü tarafındaki kapı pervazında metal bir plaka veya çıkartma göreceksiniz. Bazı araçların renk kodları  bir etikette bulunur. Torpido gözünü, yolcu tarafındaki güneş siperliğini, bagaj kapağını veya zemini kontrol edebilirsiniz. Bazen renk kodu arabanın ön camın sağ altında görebileceğiniz bir çıkartma şeklinde de olabilir

Rötuş Yapacağınız Alanı Hazırlayın

Araba boyası rötuş işlemine başlamadan önce, etkilenen yüzeyi hazırlamanız gerekecek. Arabanızı yıkayın silin ve kurulayın. Rötuş yapılması gereken diğer alanları belirleyebilmeniz için arabanın tamamını yıkamak en iyisidir. Arabayı emiz bir şekilde yıkamak, yeni boyada kir oluşma riskini en aza indirmeye yardımcı olabilir. Boya ıslak veya nemli yüzeye yapışmaz.

Rötuş Boya Uygulaması Örneği

Boya astarı, metal bir yüzeyin paslanmaya karşı korunmasına yardımcı olabilir. Ayrıca rötuş boyasının yapışabileceği bir yüzey sağlar. Çizik çok derin değilse boya astarı uygulamak gerekli değildir. Çiziğin altından metal görünüyorsa astar uygulamalısınız.

Rötuş boyasını arabanın gizli bir bölümünde test edebilirsiniz. Bu sayede rengi tam yakalama imkanı bulursunuz. Boyanın deneme rötuşunu yapmak çok önemlidir. Araba kapısının altındaki dudağa az miktarda rötuş boyası uygulamayı deneyin. Sonuçtan memnunsanız, bölgeye rötuş boyası uygulamasına geçebilirsiniz.

Sivri kıllı çok küçük bir fırça kullanın. Tek bir damla boya alın ve etkilenen bölgenin yüzeyine yayın.  Aynı işlemi yaklaşık 2 ila 3 kat uygulamanız gerekecek. Bir sonraki katı uygulamadan önce rötuş boyasının kuruması için en az bir saat bekleyin. 3. kattan sonra işleminiz tamamlanmış olacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.10.2020

Otobüs Şoförü Maaşları 2020

30.03.2020

Direksiyon Sınavı (Motosiklet Grubu Hariç)

10.11.2022

Egzozdan Su Gelmesi Ne Anlama Gelir

23.06.2020

F Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, F Sınıfı Ehliyet Nedir