Rotil Nedir, Rotil Arızalanırsa Ne Olur

ABONE OL
Rotil Nedir, Rotil Arızalanırsa Ne Olur

Otomobiller yüzlerce parçanın bir araya gelmesiyle oluşur ve hatasız bir şekilde hareket edebilmesi için mutlaka her parçanın eksiksiz bir şekilde çalışması gerekir. Otomobillerde görünen kısımların yanı sıra görünmeyen parçalar da vardır. Bu parçalardan bir tanesi de rotildir.

Rotil Nedir?

Rotil, direksiyonun hareketini tekerleklere ileten parçaya verilen isimdir. Her araçta mutlaka olması gereken bir parçadır. Aşağıda rotilin tam olarak ne anlama geldiği belirtilmiştir.

Rotil, direksiyon mafsalı ve direksiyon kontrol kolunu bağlayan hareketli yatağı ifade eder. Her yöne dönebilmesi için bir yuva içerisinde vidalı uzantısı ve çelik bir bilyesi vardır. Hareketli olan iki süspansiyon sistemini birbirine bağlar. Rotili insan üzerinden anlatacak olursak kalça eklemiyle bacak eklemini birbirine bağlayan parçadır. Rotillerin tamamı çelik bileşenlerden oluşur.

Rotil Ne İşe Yarar?

Rotiller aracın ön süspansiyon sistemi içerisinde yer alır. Tekerleklerden bağımsız olarak yukarı ve aşağı yönlü hareket etmesini sağlar. Rotiller karmaşık bağlantı elemanlarıdır. Rotillerin hatasız çalışabilmesi için sorunsuz olması gerekir. Rotil güvenli ve konforlu sürüş açısından çok önemlidir. 

Engebeli Araziler Rotile Zarar Verir mi?

Rotiller çelik malzemeden üretilmiş olduklarından dolayı kolay arıza yapan ve değişen parçalar değildir. Ancak otomobildeki tüm parçalar gibi mutlaka zamanında bakımının yapılması gerekir. Rotil arızasının ana nedenleri içerisinde süspansiyonu fazla zorlayacak olan yol yokuşları vardır. Düzenli olarak yapılacak bakımlar rotil ömrünün uzamasına, aracın konfor ve güvenliğinin bozulmamasına neden olacaktır. Rotillerde meydana gelen arıza lastiklerin düzensiz aşınmasına, aracın ön süspansiyon sisteminin bozulmasına ve tekerlek hizalarının bozulmasına neden olacaktır.

Rotil Arızası Nasıl Anlaşılır?

Rotillerde arıza meydana geldiğinde aracın ön takımlarında belirti olarak kendisini gösterecektir. Örneğin, ön takımdan anormal şekilde seslerin gelmesi, aracın titremesi, direksiyonda yaşanan boşluklar, direksiyon serleşmesi ve lastiklerin düzensiz aşınması şeklinde ortaya çıkar.

Rotil Tamir Fiyatı

Rotil tamir edilebilen parçalardır, ancak bu parçanın tamir ve değişimi mutlaka uzman kişiler tarafından yapılması gerekir. Araç lifte kaldırılarak direksiyonun hareketi ve bağlantı elemanları incelenerek arızanın boyutu tespit edilip tamir işlemi gerçekleştirilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.11.2021

Hava Yastığı Lambası Neden Yanar? Nasıl Söndürülür

09.09.2022

Araç Hararet Yaparsa Nasıl Müdahale Edilmeli

08.06.2022

Demre Sürücü Kursları - Demre Ehliyet Kursları

19.04.2022

Forklift Ehliyeti Nasıl Alınır? Forklift Ehliyeti Fiyatları 2022