Römork Nasıl Çekilir

ABONE OL
Römork Nasıl Çekilir

Römork çekmek potansiyel olarak tehlikelidir ve beceri gerektirir. Römork aracın performansını ve frenleme gücünü düşürür, aracın kullanım şeklini kökten değiştirebilir. Sürüş tarzınızı buna göre uyarlarsanız, çekme güvenli olabilir.

Büyük bir römork çekerken hatırlamanız gereken en önemli şey boyuttur. Hem uzunluk hem de genişlik açısından çok fazla yol alanı kaplayacaksınız.

Genişlik önemli bir faktördür, çünkü römorkun aracın girebileceğiniz boşluklara sığmaması normaldir.

Hıza Dikkat Edin

Arkanıza takılı bir römork ile hızlandığınızda fark edeceğiniz şey, aracın çekmesi gereken ekstra ağırlık nedeniyle hızlanmanın çok daha uzun sürmesidir. Bu nedenle, sollama yaparken dikkatli olmanız gerekir.

Aracı kaldırırken motor devrini iyi tutun. Giderken, sabit bir seyir hızına gelene kadar motoru normalden daha hızlı, ancak daha düşük bir viteste tutarak fazla ağırlığı telafi edebilirsiniz. Yokuştan aşağı inerken hızlanmak size cazip gelebilir, ancak bunu yapmamalısınız, çünkü aracın bu ağırlığı durdurmaya gücü yetmeyebilir.

Frenlere Dikkat Edin

Otomobilin ve römorkun toplam fren gücü daha azdır, bu nedenle normalden çok daha erken fren yapmaya başlayın.

Uzun inişlerde frenleri aşırı kullanmaktan kaçının. Aşırı fren kullanımı disklerin ve balatanın ısınmasına neden olur ve frenleriniz hassasiyetini kaybeder.

Dar Sokaklar ve Virajlar

Römorkun ekstra uzunluğu nedeniyle virajlarda daha geniş bir açı alması ya da dönüşe normalde olduğundan biraz daha geç başlanması gerekir.

Dar virajlar sorun yaratabilir. Aracın arkasındaki römorkun ekstra uzunluğu dönebilmenizi zorlaştırır. Bu nedenle dar olan alanlara girmeden önce iyi düşünün. Bilmediğiniz dar sokaklara girmemek mahsur kalmamak için en iyi çözümdür.

Direksiyon Kontrolü

Direksiyonu bir tarafa çevirdiğinizde römork diğer yöne gidecektir. Arabayı, römorkun hangi yöne gideceğini belirleyen ön tekerlekleri olarak düşünün. Römork dönmeye başladığında direksiyon simidini düzeltin.

Geri Geri Gitme

Römork sürme konusunda sizi belki de en çok zorlayacak olan şey geri geri gitmektir. Römorkunuzla geri geri giderken römork, direksiyon simidinin döndürüldüğü yönün tersine gidecektir.

Geri giderken karşılaşılan bir diğer zorluk da, römorkun geri görüşünüzü engellemesidir. Geri gitme tehlikesi olmadığından emin değilseniz yardım istemekte fayda vardır.

Otomobiller hakkında daha fazla teknik bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.05.2022

D1 Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, D1 Sınıfı Ehliyet Nedir

21.01.2021

İş Kamyonu Ehliyeti ve Operatörlük Belgesi Nasıl Alınır

29.12.2022

Ehliyet Fiyatları 2023: Ehliyet Harç ve Sınav Ücretleri

21.09.2021

Oto Tamircisi Açmak İçin Bilmeniz Gerekenler