Römork Çekerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

ABONE OL
Römork Çekerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

İster yıllardır römork çekiyor olun, ister seyahat römorkuyla tatile çıkmak üzere olun, aracınızla başka bir aracı çekme hafife alınacak bir şey değildir.

Bir römorku başka bir aracın arkasında çekmek için, sürücünün deneyimli gerekir. Özellikle römorku takma ve çıkarma işlemi, bilgi birikim ve dikkat gerektirir ve bu işlem sırasında basit bir unsuru bile unutmak güvenliği tehlikeye atacaktır. Aşağıda bir römorku çekme işlemi esnasında neler yapmanız gerektiği açık bir şekilde belirtilmiştir.

Römorku Çekmeye Hazırlama

Römorku bağlamanın yanı sıra kontrol çok önemlidir. Bunun için işe hazırlık aşamasıyla başlamak gerekir. Hazırlık aşamasında ilk kontrol edilmesi gereken römorkun lastiklerinin kontrolüdür. Genelde sürücüler kendi araçlarındaki lastikleri kontrol eder ancak römork lastiklerini atlar. Bu da sürüş sırasında güvenliği tehlikeye düşürecek önemli bir adımdır. Özellikle römork aylardır kullanılmıyorsa lastiklerde çürüme ya da çatlama meydana gelmiş olabilir.

Lastikler bol dişe sahip gibi görünse bile, zamanla eskir ve bu da lastiğin bozulmasına neden olur. Ayrıca aracınızın lastikleri, kullanım kılavuzunda belirtildiği gibi, çekme için daha yüksek bir basınç gerektirebilir.  

Aracınızın Bakımı

Aracınızın bakımlı olduğundan emin olun. Çekme, araç üzerinde ek baskı oluşturur, bu nedenle yolculuğa çıkmadan önce aracınızın yağ ve filtre değişimlerini yaparak, fren balatalarının sağlam olduğundan emin olun. Römorkunuzun frenleri varsa kontrol edilip ayarlanmasını sağlayın.

Römorkunuz için her zaman en az bir yedek lastiğiniz olmalıdır. Patlak bir lastiği değiştirmeniz gerektiğinde ihtiyacınız olan kriko mutlaka aracınızda olması gerekir.  Tüm römorklar emniyet zincirlerine sahiptir. Herhangi bir şey olursa ve römork çekici aracından ayrılırsa, zincir koruma sağlayacaktır.

Römork Işıkları

Yola çıkmadan önce, römorkun elektrik kablo sisteminin çekici araca doğru şekilde bağlandığından emin olun. Kablolar ve bağlantıları dönüş yapabilecek kadar gevşek olmalı, ancak yola değecek kadar gevşek olmamalıdır.  

Aynalar

Römorkunuz aracınızdan daha genişse, sürüş sırasında römorkun kör noktalarını görmeye ve geri giderken arka görüşe yardımcı olmak için daha geniş aynalar alın. 

Römorku çekici aracından çıkarırken kaymamasını sağlamak için römorkun lastiklerinin önüne ve arkasına tekerlek takozları yerleştirin.

Otomobiller hakkında merak edilen bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.06.2021

2022 Audi Q7 İncelemesi

06.07.2020

Hangi Trafik Kazalarında Polis Çağrılır

30.04.2021

Solmuş Farlar Nasıl Parlatılır

29.07.2021

Yaz Sıcakları Aracınızı Nasıl Etkileyebilir