Rölanti Dalgalanması Nedir, Dalgalanma Neden Olur

ABONE OL
Rölanti Dalgalanması Nedir - Dalgalanma Neden Olur

Arabanızı yeni çalıştırdığınızda rölantideyken motor sallanıyor ve titriyorsa bu bir şeylerin ters gittiğinin işareti olabilir. Bu durum bu zamana kadar karşılaştığınız yeni bir sorun ise o zaman rahatsızlık verici de olabilir.

Rölanti dalgalanması birkaç sorunun göstergesi olabilir ve rölantinin doğru olup olmadığını anlamanın birkaç yolu vardır. Rölanti sorunları yaşayan bir araba, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli belirtiler gösterecektir:

  • Boştayken zıplama veya sallanma
  • Tutarsız gösterge ibresi

Rölanti Dalgalanması olduğundan mı şüpheleniyorsunuz? Muhtemelen bu soruna neyin neden olabileceğini merak ediyorsunuz. Gerçek şu ki, bazıları diğerlerinden daha ciddi olan birçok farklı neden var. Sonuç olarak, aracınız rölantideyken titriyorsa, sallanıyorsa veya devri tutarsızsa, arabanızı bir tamirciye götürmelisiniz.

Kontağı Çevirdiğinizde Araç Stop Ediyor

Aracınız park halindeyken veya ayağınız frendeyken sabit bir hızda çalışır. Bu durum motorun yeterli gücü üretmesini sağlar. Rölanti tutarlı hissedilmelidir. Arabanız sert rölantide çalışıyorsa, bu durum sizde rahatsızlık meydana getirecektir.

Aracınızı çalıştırdığınızda rölanti dalgalanmasını algılamak kolaydır. Örneğin araç soğukken çalıştırdığınızdaki rölanti ile sıcakken çalıştırdığınızdaki rölanti aynı değildir. Dolayısıyla siz her ikisi arasındaki farkı bilirsiniz ve endişe duymazsınız. Eğer rölanti dalgalanmasından şüpheleniyorsanız aracınızın rölantide ne zaman sallandığını ve herhangi bir sesi çıkardığını not edin, çünkü bu aynı zamanda tamircinin size soracağı soruyla birlikte problemi çözmesini kolaylaştıracaktır.

Aracın Rölantide Çalışmasının Muhtemel Nedenleri

Nereye bakacağınızı bilmiyorsanız o zaman, sorunu teşhis etmeniz zor olacaktır. Bu yüzden aracınızda rölanti dalgalanması varsa deneyimli bir tamirciye görünmeniz önerilir. 

Sonuç olarak, ateşleme ve yakıt enjeksiyon sistemlerinden valflere ve pistonlara kadar her şey rölanti dalgalanmasına neden olabilir.

Yakıt Enjektörleri

Yakıt enjeksiyon sistemleri, aracınızın çalıştırılmasında önemli bir rol oynar. Sistem yakıt ve havayı silindirlere enjekte eder. Tıkanırsa, enjektörler doğru yakıt ve hava karışımını sağlamaz ve bu da rölanti dalgalanmasına veya yavaş hızlanmaya neden olabilir.

Yanlış Rölanti Ayarı

Çoğu otomobilin uygun bir rölanti hızı vardır. Rölanti hızı, aşınma ve yıpranma nedeniyle değişebilir. Bu nedenle aracınızın bakımı esnasında rölanti ayarının da iyi bir usta tarafından yapılması gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları ile ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.02.2022

Pozantı Sürücü Kursları - Pozantı Ehliyet Kursları

06.07.2022

Yürüyen Aksam Neye Denir? Hangi Parçalardan Oluşur

04.04.2024

Yaz Tatili İçin Araba Seçimi: Sedan mı, SUV mu

27.01.2022

Hayrabolu Sürücü Kursları - Hayrabolu Ehliyet Kursları