Rize Sürücü ve Ehliyet Kursları

ABONE OL
Rize Sürücü ve Ehliyet Kursları

Karadeniz’e kıyı olan Rize, çayı ile ün yapmış olan bir şehrimizdir. Rize’ye şöyle dışarıdan baktığınızda dağlık ve yemyeşil bir görüntü sizi bekler. Türkiye’nin çay ihtiyacının büyük bir bölümünün karşılanmış olduğu şehirde halkın geçim kaynağı çay sayesinde olur. Dağlık olmasına karşın verimli bir arazi olması Rize’de yaşamı cazip hale getirirken, bu zamana kadar binlerce yıldır farklı kültürlerinde yaşadığını görmeden geçmemek gerekir.

Rize Hakkında

Rize M.Ö 800’lü yılarda Urartular tarafından işgal edilmiş ve bu tarihten önce de burada bir yaşam varmış. Rize isminin kökeni Yunancadır ve Dağ eteği anlamına gelen “Riza” kelimesinden türemiştir.

Rize’de Gezilecek Yerler

Türkiye’de doğal olan güzelliklerden söz edildiğinde aklınıza neresi gelir derseniz Rize’yi söylemden geçmemek gerekir. Yeşil olan şehirde kayın ve ladin gibi ağaçlar vardır. Yayla turizminin de ilgi gördüğü şehide yıl boyunca festivaller düzenlenebilir.

Rize ve yayla denildiğinde Ayder’den bahsetmeden de olmaz. Yılın her döneminde adını duyurmuş olan Ayder aynı zamanda balıyla tanınmıştır. Şifalı olan balın alıcısı da çok fazladır. Rize’yi farklı yapan özelliklerinden bir tanesi de burada çay müzesinin olmasıdır. 

Rize’de Ne Yenir?

Karadeniz’in kendine has bir yemek kültürü vardır. Özellikle batıdan gelen insanlar buranın lezzetlerini merak eder ve tatmadan geçmezler. Mıhlama kavurma, laz böreği ve laz pidesi gibi yiyecekleri yemeden gelmemeniz tavsiye edilir.

Rize’nin Nesi Meşhur?

Rize’nin nesi meşhur denildiğinde akla ilk gelen çay olur. Çünkü şehirde her şey çaya endekslidir ve bunun için insanlar tüm umutlarını çaya bağlamışlardır. Çay’ın yanında diğer meşhur olan şey ise yaylalarıdır.

Rize Sürücü Kursları

Rize sürücü kursları adayların başarı puanlarının yükselmesi için iyi bir eğitim vermeye özen gösterirler. Ancak sürücü kursu sayısının da fazla olması bu kurslardan birini seçmekte zorluk çıkarabilir. Ehliyet kursu kaydı yaptırmadan önce bu kurslar arasında size yakın ve en başarılı olanını tercih etmeniz yerinde olacaktır. Seçim her ne kadar dost tavsiyesine dayanıyor olsa da aslında internet üzerinden incelemek ve yorumları kontrol etmek daha mantıklıdır.

Rize ehliyet kursları hakkında detaylı bilgiye  https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.10.2021

Araç Şasi Numarası Nasıl Kontrol Edilir

27.09.2021

Arabanızla Para Kazanmanın Yolları

20.12.2021

Sürücü Kursu Direksiyon Eğitimi Kaç Gün

14.05.2020

Kırklareli Sürücü ve Ehliyet Kursları