Rektifiye Zararlı mıdır

ABONE OL
Rektifiye Zararlı mıdır

Rektefiye profesyonel kişiler tarafından motorda yapılacak olan tamir ve onarım işlemlerine denir. Rektefiye, maddi olarak pahalı olan bir iş olduğundan dolayı tercih edilmez. Yapılan işlem sonucunda aracın motoru ilk günkü gibi olur. Bu işlem sonunda aracın performansı da ciddi bir şekilde artırılır.

Rektifiye Sonrası

Rektefiye aracın motoru için oldukça önemli bir yenileme işlemidir. Yapılan bu işlem özel teknik bilgisi gerektirdiğinden dolayı mutlaka işinin ehli tarafından yapılması gerekir. Rektefiye işlemi sonrasında en sık karşılaşılan problemlerin başında motorun sesinin yüksek gelmesi vardır. Bu ses yolcu ve sürücüyü rahatsız edeceğinden dolayı bir şeylerinde yanlış gittiğinin göstergesidir.

Aracın motoruna yapılan rektefiye sonrasında ses gelmesinin birden fazla nedeni vardır. Örneğin silindirler ölçülmemiş, ölçüm yapılmadan işlem yapılmışsa ses gelebilir. Bunun için rektefiye öncesinde ölçüm yapılması çok önemlidir.

Honlama

Rektefiye işlemi sırasında doğru yapılmamış olan bir honlama segmanların silindir yüzeyine etkili bir kullanış sağlamamaktadır. Bunun için rektefiye sonrasında motordan ses gelmesi doğal bir sorun olacaktır.

Motorun rektefiyesi sırasında her şeyin doğru bir şekilde yapılması gerekir. Örneğin kolları sıkılması, contaların gevşek bırakılmaması gibi sayabiliriz. Tüm bunları profesyonel bir şekilde yapabilmek için işinin ehli kişiler tarafından yapılması gerekir. 

Rektifiye Fiyatları

Rektefiye işleminin pahalı olduğunu yukarıda söylemiştik. Bunun için aracınızın motoruna rektefiye yaptırmadan önce fiyat tekliflerini almak mantıklı olur. Her serviste yapılan rektefiye fiyatı aynı değildir. Ama bu demek değildir ki her ucuz olan yerde rektefiye işlemi yapılabilir.

Rektefiyenin genel motor sorunu için yapıldığını düşünecek olursak fiyattan ziyade burada işçilik çok önemli bir konudur. Bu yüzden mutlaka doğru ustayı bulmanız gerekir.

Rektefiye fiyatları konusunda net bir rakamdan bahsetmek söz konusu değildir. Örneğin aracın nerede rektefiye edildiği, aracın modeli ve markası gibi birden fazla faktör göz önünde bulundurulması gerekir.

 Otomobilinizden iyi konfor almanın yanı sıra performans ve güvenliğe de dikkat etmeniz gerekir. Bu nedenle aracınızdan gelen farklı sesler olması halinde mutlaka profesyonel destek almalısınız.

Otomobiller hakkında teknik bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.06.2020

Sakarya Sürücü ve Ehliyet Kursları

27.11.2020

Sürücü Kursu Fiyatları 2021 - Ehliyet Fiyatları 2021

117036

08.09.2021

Sepetli Vinç Nasıl Kullanılır

02.07.2021

Türk Ehliyetleri Yurtdışında Geçerli mi