Radyatör Önüne Neden Karton Konur

ABONE OL
Radyatör Önüne Neden Karton Konur

Kış aylarında radyatörüne konulmuş kartonla giden araçları sıklıkla görüşmüşsünüzdür. Bu Türkiye’nin her bölgesinde yaşanan ve herkese normal gelen bir durumdur. Ancak bazı kişiler bu kartonun ne amaçla orada olduğunu bilmedikleri de açıktır. Bizde buradan yola çıkarak karton konulmasındaki amacı anlatalım istedik.

Motoru Soğuktan Korumak

Türkiye’de özellikle bazı bölgelerde aşırı soğukların yaşandığını biliyoruz. Aracın motoru her ne kadar içeride olarak görülüyor olsa da alttan tamamen açıktır. Doğal olarak soğuk olan motor rüzgarında etkisiyle birlikte uzun süre beklemede daha soğuk bir hal almaya başlayacak ve soğuktan etkilenecektir.

Yani tüm gece boyunca -5 derece de beklemiş olan bir araç sabah hareket ettirildiğinde saatte 20 km hızla gittiğinde motorun soğukluğu -16 dereceleri bulacak ve bu da motorun randımansız bir şekilde çalışmasına neden olacaktır. Kısacası bu kartonun konulmasının tek bir amacı vardır o da motorun sıcak kalmasını sağlamaktır.

Radyatöre Karton Konulduğunda Kalorifer Isınır mı?

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz örnekten de yola çıkacak olursak, aracın hareket halindeyken çok soğuk olması motorun geç ısınmasına ve doğal olarak da kaloriferin istenilen sıcaklığı vermemesine neden olacaktır. Kartonu radyatör önüne koyduğunuzda ise motor daha çabuk ısınacak ve geç soğuyacak dolayısıyla aracın içerisine vereceği sıcaklık daha yüksek olacaktır.

Yeni Model Araçların Önüne Karton Konulur mu?

Yeni nesil araçlara baktığımızda üretici firmaları her türlü tasarımı düşünmüş ve araçların ön bölümlerinin daha fazla sac olmasına özen göstermişlerdir. Doğal olarak artık araçların ön bölümleri yere doğru uzanırken aynı zamanda ovalimsi bir yapıya sahiptirler. Doğal olarak araç hızlı gittiğinde bile rüzgarın motorun içine doğru girmesi engellenmiştir. Bu hem motorun daha sıcak olmasına hem de aracın daha iyi performans sergilemesine neden olur.

Kışın Araç Nasıl Bir Yerde Bırakılmalı?

Kışın ya da yazın en doğru olan şey aracın kapalı bir yerde park edilmiş olmasıdır. Kapalı alanda aracınızı kışın soğuktan yazın ise sıcaktan korumuş olursunuz.

Ehliyet ve otomobiller hakkında teknik bilgi için https://www.surucukurslari.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.01.2023

Sigortasız Çevirmeye Yakalanırsam Ne Olur

05.01.2021

Sunroof Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır

23.03.2020

Direksiyon Sınavında Dikkat Edilmesi Gerekenler

17.01.2022

Kemalpaşa Sürücü Kursları - Kemalpaşa Ehliyet Kursları