Radar ve EDS Kaç Metreden Görür, Yakalar ve Çeker

ABONE OL
Radar ve EDS Kaç Metreden Görür, Yakalar ve Çeker

Radar kaç metreden algılar sorusu bilerek ya da bilmeyerek hız ihlali yapanların merak ettiği konular arasında yer alıyor.

Trafikte düzenin sağlanabilmesi için konulmuş olan kurallar Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından denetlenir. Bu denetimlerin her geçen gün arttığı günümüzde artık pek çok kural elektronik sistemler üzerinden takip ediliyor. Radar ve EDS kameraları da bunlara en güzel örneklerin başında geliyor.

Kamera ile denetlenen trafik kuralları özellikle yüksek cezalar nedeniyle caydırıcı oluyor. Bunun için otoban ya da şehirlerarası yollarda düzen kameralı sistemler tarafından kontrol altında tutuluyor. Bu sistemlere takılan araçların cezadan kaçabilmesi mümkün değil. Bunun içinde başlığımızdaki radar kaç metreden ceza yazar sorusu ortaya çıkıyor.

Radar Kaç Metreden Görür?

Radarların görüş mesafeleri oldukça uzaktır. Buna göre hız ihlali yapmış bir araç 1-1,5 kilometre öteden rahatlıkla tespit edilebilir. Hatta bu mesafe yolun açıklık durumuna göre 2 kilometreyi de bulabilir. Birçok sürücü radarların yanına geldiklerinde hızlarını düşürmeye çalışır, oysaki radarı gördüklerinde artık iş işten geçmiş demektir. Bunu en basit şekilde özetleyecek olursak siz radarı görüyorsanız radar sizi çoktan görmüştür bile.

Radar Arkadan Görür Mü?

Radarlarla ilgili merak edilen bir diğer konuda yol kenarı radarları arkadan görür mü? sorusudur. Radarların hız tespiti yapabilmesi için araca çevrilmiş olması gerekiyor. Yani eğer radarın yönü sizi arkadan görecek şekildeyse bunu yapabilir, ama Türkiye’de radarlar genelde önden aracı çeker. Bunun için radar arkadan görür mü? Sorusunun yanıtını hem evet hem de hayır şeklinde yanıtlayabiliriz.

Radarlarla ilgili merak edilen sorulardan birisi de gece radar kaç metreden yakalar? sorusu olmuştur. Normal şartlarda radar 50 ile 1000 metre mesafeden gece ve gündüz algılayabilir.

EDS Kameraları Kaç Metreden Görür?

EDS sistemleri radara göre daha hassastır. EDS’ye yakalanmış bir araca hemen ceza yazılır ve sistem otomatik olarak düşer. EDS kameralarının aracı görebilmesi için 250 metrelik mesafe yeterlidir. Bu mesafeye girdiğinizde aracınızın hızını olması gerektiği seviyeye çekmeniz kameradan kurtulmanıza imkan sağlayacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.07.2020

Sollama Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

17.06.2021

2022 Direksiyon Sınav Ücreti Ne Kadar

06.10.2023

Ehliyet Almak Ne Kadar Zaman Alır

11.12.2020

Elektronik Denge Kontrolü (ESC) Nasıl Çalışır