Radar Cezasına İtiraz Nasıl Yapılır

ABONE OL
Radar Cezasına İtiraz Nasıl Yapılır

Bir sürüş esnasında bilerek ya da bilmeyerek hız sınırını ihlal etmiş olabilirsiniz. Dolayısıyla böyle bir durumda kesilecek cezaya razı olur ve tebliğ edilmesiyle birlikte cezanızı yatırırsınız. Ancak radara düştüğünüz belirtilerek ceza kesilmiş, fakat siz radara düşmediğinizi düşünüyorsanız bu cezaya itiraz edebilirsiniz. Yani radar cezaları da itiraz kapsamı içerisinde yer alan ceza türlerindendir.

Radar Cezasına İtiraz Dilekçesi Nereye Verilir?

Radar cezasına itiraz dilekçe ile yapılır. Dilekçe cezanın kesildiği il ya da ilçedeki Sulh Ceza Hakimliğine hitaben yazılmalıdır. Bu nedenle bulunduğunuz yerdeki Sulh Ceza Hakimliğine dilekçenizi verirken buna dikkat etmeniz gerekir. Radar cezasına itirazınızı tebliğ tarihinden itibaren en geç 15 gün içerisinde yapmanız gerekir. 15 gün sonra yapılan itiraz kabul edilmez.

Radar Cezası Nereye Gönderilir?

Radar cezaları genellikle kameraya takıldığından dolayı aracın plakasına yazılır ve arkadan gönderilen cezalar arasında bulunur. Ancak bazı durumda araç durdurularak da ceza kesilebilir. Her iki durumda da ceza tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ödendiği takdirde indirim uygulanır. Eğer ki ceza plakaya ve arkadan yazılmışsa bu durumda ruhsat üzerinde yer alan kayıtlı adrese cezanın gönderilmesi sağlanır. Eğer ruhsat üzerindeki adres bilgisi doğru değilse bu durumda ceza oturduğunuz yerdeki muhtarlığa bırakılır.

Radar Cezasına İtiraz Nereye Yapılır?

Radar cezasına itiraz cezanın kesildiği yerdeki Sulh Ceza Hakimliğine hitaben yapılır. Yani başka bir yerden itiraz etmek istediğinizde cezanın kesildiği Sulh Ceza Hakimliğine dilekçenizin gönderilmesi gerekir. 

Radar Cezasına Kaç Gün İçerisinde İtiraz Edilir?

Radar cezasına en geç tebliğ tarihinden 15 gün içerisinde itiraz etmeniz gerekir. 15 günü geçen cezalar kabul edilmez. Ancak cezanın size geç tebliğ edilmesi durumunda idare mahkemesine yürütmenin durdurulması ve iptal davası açmanız gerekir.

 Cezalarla ilgili yapılan itirazlarda mutlaka haklı bir nedene sahip olunması gerekir. Bunun içinde başvurunun gereksiz yere yapılmamasına dikkat edilmelidir. Eğer sürücü % 100 haklı olduğunu düşünüyorsa bu durumda cezaya itiraz etmek haklı bir nedendir. Aksi takdirde cezaya itirazınız reddedilmesi durumunda ekstra mahkeme ücreti ve avukatlık ücreti ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.03.2020

Sınav Esnasında İşlenecek Suçlar ve Cezaları

30.03.2020

Bayandan Özel Direksiyon Dersi

22.07.2020

Kirpi Aracı ve Teknik Özellikleri

04.08.2021

Fren Bakımı Nasıl Olmalı