Radar Cezaları Nasıl Uygulanır

ABONE OL
Radar Cezaları Nasıl Uygulanır

Trafikte araç sürücülerinin hız sınırının üzerine çıkmasını engellemek için radyo frekansları sisteminin yardımıyla radar sistemi uygulaması getirilmiştir. Radar sistemi trafikte oluşabilecek sıkıntıların önüne geçilebilmesi açısından büyük öneme sahiptir. Özellikle teknolojinin çok büyük gelişme gösterdiği günümüzde istenilen her bilgiye kolayca ulaşılabilme imkânı sağlanmaktadır. Radar sistemi sayesinde araçların hızları kontrol edilmekte ve hız sınırını aşan araç sürücüleri için hızları oranında trafik cezaları uygulanmaktadır. Trafik kazalarının önüne geçilebilmesi adına çok önemli bir yaptırım olan trafik cezaları sayesinde sürücüler kurallara uymaya zorlanmakta ve trafikte düzen sağlanmaktadır.

Radar Cezaları Nasıl Sorgulanır?

Radar cezaları plakaya yazıldığından dolayı sürücü ceza aldığının farkında olamamaktadır. Radar sistemi ile araçların mesafeleri ve hızları belirli cihazlar yardımı ile tespit edilmektedir. hız sınırını aşan ve takip mesafesini korumayan araçlar radar sistemi ile tespit edildikten sonra aracın plakasına gerekli ceza uygulanmaktadır. Sürücüler kendi araçlarına radar cezası yazılıp yazılmadığını öğrenebilmek için Emniyet Genel Müdürlüğü sitesinden, PTT’den ve e-devlet üzerinden sorgulayarak kısa bir sürede öğrenebilmektedirler.

E-devlet üzerinden radar cezası sorgulaması yapabilmek için öncelikle e-devlet şifresinin temin edilmesi gerekmektedir. E-devlet şifresi en yakın PTT şubesinden temin edilebilmektedir. E-devlet şifresini temin eden sürücü internet üzerinden e-devlet sistemine giriş yaparak kolayca radar cezası alıp almadığını öğrenebilmektedir.

Emniyet genel müdürlüğü internet sitesi üzerinden aracın plakasına yazılmış olan radar cezasını sorgulamak mümkündür.

PTT ‘den aracın plakasına yazılmış olan radar cezasını sorgulamak için PTT internet sitesini kullanmak yeterli olacaktır. PTT internet sitesi üzerinden aracın plakasına yazılmış olan radar cezası sorgulanabilmekte ayrıca ceza ödenebilmektedir.

Radar Cezaları Nasıl Ödenir?

Hız sınırını aşan ve kırmızı ışık ihlali yapan araçlar radar sistemi yardımıyla tespit edildikten sonra aracın plakasına ceza yazılmaktadır. Bu kuralları ihlal ettiği tespit edilen sürücüler için 288 TL tutarında ceza belirlenmiştir. Sürücüler bu ceza ödemesini 15 gün içerisinde yapmaları gerekmektedir. Erken ödeme gibi durumlarda ise %25 oranında ceza üzerinden indirim yapılmaktadır.

Radar cezaları tebliğ edildikten sonra anlaşmalı bankalar, Gelir İdaresi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve PTT internet siteleri üzerinden radar cezası ödemeleri yapılabilmektedir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.05.2021

Trafik Cezası Affı İçin Nereye Başvurulur

05.02.2021

Çocuğun Ön Koltukta Oturmasının Cezası Ne Kadar? 2021

13.12.2021

Sultanbeyli Sürücü Kursları - Sultanbeyli Ehliyet Kursları

24.03.2021

Motor Yağının Sızmasının Nedenleri