Port Bagaj Nedir

ABONE OL
Port Bagaj Nedir

Otomobillerde teknoloji geliştikçe özellikler artıyor ve doğal olarak da her modelde yeni bir fark yaratabilmek için markalar birbiriyle yarışıyor. Bu yarış hem spor modellerde hem sedan modellerde olurken özellikle spor modellerde bagajın en büyük sorunlardan birisi olduğu açıkça ortaya çıkıyor.

Küçük bir bagaja sahip olan aracınız varsa şehirler arası yolculuklar ister istemez kafanızı karıştırabiliyor ve bunun içinde çare olarak port bagaj sistemleri ön plana çıkıyor. Kalabalık, çocuklu ailelerin en önemli ihtiyaçları arasında olan bu sistemler, bagaj sorununu ister küçük araçlarda olsun ister büyük araçlarda tamamen ortadan kaldırıyor.

Peki, bahsedilen bu sistem nedir?

Port Bagaj Ne Demektir?

Otomobillerin normal bagaj kapasitesinin dışında bir alan oluşturulmak ve araca % 100 avantaj sağlayan bagaja port bagaj denir. Özellikle tatile çıkarken aracın üzerine pratik bir şekilde konumlandırılan bu sistem sayesinde daha düzenli ve dengeli bir taşıma sağlanmış olur.

Araçlarına sığmama sorunu yaşayanlar için oldukça avantajlı olan bu sistem aksesuarcılardan ya da internet üzerinden satın alınarak aracın üzerine monte edilebilir. Monte işlemi esnasında araçta hiçbir delme işlemi uygulanmadığından dolayı uygun bir şekilde monte edilmesi durumunda aracın kasasına hiçbir zarar vermez. Modellerin tamamı her araç için uygun olarak üretilmiştir, üretilmeyen modellerde ise ekstra aparatlar kullanılarak rahatça monte edilebilir.

Port Bagaj Modelleri

Port bagaj modelleri çeşitlendirilmiştir. Araca göre büyük ya da küçük, uzun ya da kısa şeklinde yapılabilmektedir. Araca en uygun olan modelin seçilmesi halinde pratik bir kullanım sağlanır. Port bagaj sistemleri için halk arasında tabut bagaj ifadesi de kullanılmaktadır. 

Port Bagaj Kurulumu Nasıl yapılır?

Port bagaj sisteminin kurulumunun yapılabilmesi için ara atkıya ihtiyaç duyulur. Bazı araçların tavanlarında sabit çıtalar bulunur. Eğer bu tip bir sistem mevcutsa sağdan sola taban desteğini sağlayacak atkılar çekilir. Bu sayede port bagaj sistem üzerine oturtulur ve emniyeti sağlanmış olur. Her üründe olduğu gibi port bagaj modellerinde de kalite değişir. Uzun süreli bir kullanım hedefleniyorsa daha kaliteli modellerin tercih edilmesi gerekir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.11.2020

EGR Valfi Nedir, Arıza Belirtileri Nelerdir

12.02.2021

Psikoteknik Belgesi Nedir? Kimler Alır

18.06.2021

Turbo Revizyonu Nedir

01.12.2020

Egzozdan Neden Alev Çıkar