Plakasız Trafiğe Çıkma Cezası Ne Kadar? 2021

ABONE OL
Plakasız Trafiğe Çıkma Cezası Ne Kadar

Plakalar otomobilleri birbirinden ayıran en önemli kimlikleridir. Bunun için trafikte olsun ya da olmasın her aracın mutlaka plakasının olması gerekir.

Yolculuk esnasında plakası olmayan bir aracın tanınması zor olacağından dolayı bunun bir cezai yaptırımının olması gerekir.

Plakasız Trafiğe Çıkma Cezası 2021

Hareket eden bir araca plaka verilebilmesi için aracın 30 km’den yüksek hız yapması gerekir. Plaka trafik ekiplerinin işini kolaylaştırırken aynı zamanda araç sahibinin işini de kolaylaştırır. Her araçta bulunan plaka tektir ve eşi olmaz. Bunun için aynı plakadan ikinci bir tanesinin bastırılması ya da başka bir araçta takılı olması yasaktır.

Plakasız Trafiğe Çıkma Cezası 2021

Yukarıdaki bilgiler doğrultusunda her aracı mutlaka plakası olması gerekir, eğer aracın trafikteyken plakası yoksa bu durumda 1,852 TL para cezası kesilir ve ehliyetlerine 20 ceza puanı eklenir. Eğer kesilen ceza 15 gün içinde ödenirse bu durumda 463 TL’lik bir indirim yapılır ve ödenmesi gereken ceza miktarı 1,389 TL’ye düşer.

Yukarıdaki cezalar sürücüye kesilen cezaları kapsar. Ayrıca plakasız olan araç trafikten men edilir.

Bir aracın plakasının olmaması ceza gerektirdiği gibi takılı olan plakanın üzerine sticker yapıştırmak ya da plakanın okunmasını engelleyecek materyaller bulundurmakta ceza nedenidir.

Eğer sürücü plakanın okunmasını engelleyici işlem yapmışsa bu durumda surucuye 15 puanlık ceza uygulanır ve 412 TL’lik ceza kesilir. Bu ceza da yine 15 gün erken ödeme indirimi vardır. Ceza 15 gün içerisinde ödenirse indirim uygulanır.

2021 Trafik Cezası Sorgulama

Sürücüler araçlarına kesilmiş olan cezaları zaman zaman kontrol etmek zorundadır. Çünkü kesilen ve tebliğ edilemeyen cezalarda söz konusu olabilir. Bunun için zaman zaman kontrol etmek olası gözden kaçabilecek olan bir cezanın da erken fark edilmesine imkan sağlamış olacaktır.

Trafik cezasını sorgulamanın birkaç yolu vardır. Bunların en başında ve en pratik olanı e-devlet üzerinden sorgulamaktır. Sürücü e-devlet üzerinden aracın plaka bilgilerini girerek trafik cezasının olup olmadığını kontrol edebilir.

Diğer bir yöntem ise mobil bankacılık üzerinden kontrol etmektir. Eğer internet bankacılığı kullanılıyorsa cep telefonundan plaka yazılarak ceza sorgulaması ve ödemesi yapılabilir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.05.2021

Trafik Kazası Yüzde 50 Kusur Ne Demek

02.04.2021

İlaçlar ve Araç Kullanma

01.07.2022

Motor Yağı Değişimi Nasıl Yapılır, Kaç Yılda Bir Değişir

13.01.2021

Fren Diski Nedir, Ne İşe Yarar