Plakanın Okunmasını Engelleyecek Değişikliklerin Cezası 2023

ABONE OL
Plakanın Okunmasını Engelleyecek Değişikliklerin Cezası 2023

Plaka bir aracın tanınmasını sağlayan önemli bir kimlik belgesidir. Araçla ilgili yapılan birçok işlem plaka üzerinden gerçekleşir. Buna cezalar da dahildir. Bazı sürücüler ise bu durumun bilincinde olduklarından dolayı ceza yememek adına plakalarında bazı gizleme yöntemleri uygulamaktadır.

Bu işlem yasal olmasa da maalesef uygulanır. Biz de bu makalemizde bu konu hakkında açıklamalar yapalım istedik.

Bir motorlu aracın plakasının herhangi bir nedenle gizlenmesi ya da okunamaz hale getirilmesi cezai yaptırım gerektirir. 2023 yılı içinde kesilecek ceza miktarı 1671 TL olarak belirlenmiştir.

Sürücüler Plakalarını Nasıl Gizliyorlar?

Sürücülerin araçlarının plakalarını gizlemek istemelerinin tek nedeni polisten kaçmak değildir. Bazı durumda sürücüler hırsızlık ya da hasara karşı korunmak amacıyla plaka gizleme yöntemini kullanabilir. Uzun süre boyunca kullanılmayan araçların plakasını gizlemek en çok tercih edilen yöntemler arasında yer alır. Peki, bu yapılmak istendiğinde nasıl bir uygulama yapılıyor.

  • Plaka kaplamaları
  • Plaka gizleme spreyi
  • Katlanır plaka
  • Plaka gizleme aparatı
  • Plaka gizleme çerçeveleri

Plaka Kaplamaları

Plaka kaplamaları plakaların gizlenmesi için en çok tercih edilen yöntemler arasında bulunur. Plaka bandı olarak da bilinen bu kaplamalar kameradan gelen ışığı yansıtır ve plakanın okunmasını engeller. Bu yöntemin çok fazla tercih edilmesinin nedeni ise ucuz olmasından kaynaklanmasıdır.

Plaka Gizleme Spreyi

Plaka gizleme spreyleri radara yakalanmadan geçmek isteyenlerin tercih ettiği bir yöntemdir. Plaka bantları gibi harfleri yansıtıcı özelliğe sahiptir. Kullanması oldukça kolay olan bu spreyleri bir kez sıktıktan sonra ikinci kez sıkmanıza gerek kalmaz.

Katlanır Plaka

Pratik olmasa da bazı sürücülerin denedikleri taktikler arasında yer alır. Bu yöntemde bir düğmeye basılarak plaka katlanabilir hale gelebilir. Bu da plakanın okunmamasına imkan sağlar.

Plaka Gizleme Aparatı

Plaka gizleme aparatları da yine bir düğmeye basılarak gizleme yapan sistemlerdir. Bu sistem gelişmiş bir teknolojiye sahiptir. Plakalarının hiç görünmesini istemeyen kişilerin en çok tercih ettiği yöntemler arasında gelir. Bu sistem uzaktan kumanda ile çalışır.

Plaka Gizleme Çerçeveleri

Bu sistemde plakanın görüntülenmesini sağlamak amacıyla basit bir deklanşör kullanılır. Uzaktan kumanda ile çalıştırılır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresine ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.09.2023

Trafik Adabı Nedir? Kapsamı Nedir

30.03.2020

Araç Kullanırken Sigara İçmek

22.10.2020

2020 Ehliyet Harç Ücretleri

21.07.2023

Otomobil Lastik Çeşitleri Nelerdir