Pert Olan Aracın Parasını Kasko Ne Kadar Zamanda Ödeme Yapar

ABONE OL
Pert Olan Aracın Parasını Kasko Ne Kadar Zamanda Ödeme Yapar

Bir aracın pert olarak kabul edilebilmesi için en az %70 oranında hasar görmüş olması gerekir. Yani aracın kaza sonrasında onarım maliyeti aracın değerine yaklaşırsa bu durumda araç perte çıkarılır. Pert olmuş bir araç kullanılamaz demektir bu nedenle tam hasarlı konuma düşer. Kaskolu araçları olan sürücülerin merak ettiği konu ise pert olmuş bir araca ne kadar ödeme yapılacağı olmuştur.

Sigortalı Araç Pert Olursa Ne Olur?

Kasko sigortası olan bir araç pert sayılabilir. Böyle bir durumda sürücünün teslim etmesi gereken bazı belgeler vardır. Hasar sonrasında ödemeyi zamanında alabilmek için bu belgeleri eksiksiz bir şekilde teslim etmek gerekir. Evrakların kazadan 5 gün sonra tümüyle teslim edilmesi gerekir.

Sigorta Şirketine Teslim Edilmesi Gereken Belgeler

  • Kasko sigortasının poliçesi
  • Trafik kazasının raporu
  • Alkollü olup olmadığına dair rapor
  • Hasarlı aracın çekilmiş fotoğrafları
  • Ruhsatın fotokopisi
  • Ehliyet fotokopisi
  • Kaskonun ödendiğine dair makbuzlar

Kaskolu Araç Nasıl Pert Olur?

Kaskolu araçlar 1 yıl boyunca tüm hasarlara karşı güvence altına alınır. Eğer araç için tam hasarlı raporu alınabilirse bu durumda sigorta şirketi aracı pert olarak kabul edilir. Kaskolu bir aracın pert’e çıkarılması için ise aşağıdaki durumların gerçekleşmesi gerekir.

  • Hasar gören araç kasko sigortası ile anlaşmalı olan tamirciye çekilir.
  • Ekspertiz incelemesi yapılır ve hasarın boyutlarının incelenmesi sağlanır.
  • Yapılan inceleme neticesinde araçta meydana gelen hasar aracın rayiç değerine yakın bir maliyet oluşturmuşsa pert olarak kabul edilir.

Yukarıda bahsettiğimiz hususlar çerçevesinde aracın perte çıkarılabilmesi için sürücünün sigorta firmasıyla anlaşma yapması gerekir. Her iki tarafta hem fikir olması halinde işlemler çok daha hızlı olacaktır.

Bir araç pert olarak kabul edilirse bu durumda ödeme yapılabilmesi için aracın o anki rayiç bedeli göz önünde bulundurulur. Hesaplama kasko poliçesi üzerinden belirlenir. Pert olmuş bir araç için ödenecek miktar kasko poliçesinde belirtilmiş olan kasko bedeli kadardır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.02.2021

Ehliyet Almak İçin Ne Mezunu Olmak Gerekir

13.04.2023

Volvo Nisan Ayı Fiyat Listesi

07.06.2021

Alkollü Kazada Kasko Ödeme Yapar mı

23.03.2023

Toyota Türkiye Fiyat Listesi 2023