Pasta Cila Nedir - Nasıl Yapılır

ABONE OL
Pasta Cila Nedir - Nasıl Yapılır

Aracınızla ilgili ince ayrıntılara takılan biriyseniz ister istemez aracınızın kaportasında gördüğünüz çizikler sizi rahatsız edecektir. Hatta araçta meydana gelen bu çiziklerin önüne geçmek neredeyse imkansızdır, çünkü bir çok nedenden dolayı aracınız çizilebilir. Özellikle aracın üzerinde uzun sureli olarak kuş pislikleri beklemişse bu durumda boyaya ciddi anlamda zarar verecektir.

Peki, aracınızda meydana gelen çizikler ve dış etken zararlarını nasıl yok edebilirsiniz?

Bir aracın üzerindeki çiziklerin yok edilmesinin en kolay ve pratik yolu, pasta cila uygulamasıdır. Bu uygulamanın ikisi birbirinden farklı işlem olsa da sürücüler için bir bütündür ve tanım yaparken bu ifadeyi kullanırlar.

Pasta Cila Ne İşe Yarar?

Aracın üzerindeki çiziklerin ya da kuş pisliklerinden dolayı oluşan lekelerin yok edilmesi için uygulanan yöntem pastadır. Pasta uygulaması sonrasında aracın kaportasındaki boya üzerinde aşındırma yapılır ve bu sayede çizikler yok edilir. Aşınma işlemi sırasında boya inceltildiği için çiziklerle aynı seviyeye getirilir. Dolayısıyla bu işlem aslında çiziklerin üzerinin kapatılması değil çevresindeki boyanın aynı seviyeye getirilmesidir. Bu seviye derinliğe bağlı olarak değişir. Bu nedenle derin çizikler varsa bu durumda pasta uygulaması çok fazla işe yaramayacaktır. 

Cila uygulaması ise pastadan sonra aracın yüzeyinde kalan pürüzlerin yok edilmesi ve pastanın oluşturduğu mat görüntünün kaybolması için yapılır. Pasta uygulaması her ne kadar güzel olarak biliniyor olsa da aslında çok kez yapılması aracın boyasına zarar vermek olur bu nedenle çok kez tekrarlanmaması tavsiye olunur. Pasta sonrasında cila çekilmeden olmaz. Aksi takdirde aracın üzerindeki boyada dalgalı bir görüntü oluşacaktır. Yani bir taraf parlak dururken pastalı taraf mat durur ve bu da sizin ortaya çıkmasını istediğiniz görüntüden uzaklaşmak anlamına gelir.

Pasta Cila Nasıl Yapılır?

Pasta cila uygulaması elle bir bez yardımı ile sürücünün kendisi tarafından yapılabilir. Uygulama sırasında pastanın çok iyi yedirilmesi ve her tarafa eşit olacak şekilde dağılması gerekir. Pasta cila çekmek zor ve yorucu olduğu için genelde bu işi yapan profesyonel kişilerden destek almak çok daha mantıklı olur. Bu kişiler uygulamayı elle değil özel olarak üretilmiş pasta cila makineleri ile yaparlar ve kısa sürede çok daha parlak bir görüntü ortaya çıkarılır.

Detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.04.2022

Oto Koltuk Başlıklarının İlginç Tarihi

03.01.2023

Ehliyet Harç Ücretleri 2023 – Sürücü Kursu Harç Fiyatları Ne Kadar

11.08.2021

Arabalar Neden Titrer

09.04.2021

Araç Aküsünü Şarj Etmek Ne Kadar Sürer