Park Yeri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

ABONE OL
Park Yeri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yazımızın amacı aracına düşkün olan takipçilerimizin aracını park için bıraktıkları yerde başına gelebilecek riskleri en aza indirmektir. 

Park Yeri Nasıl Seçilir?

Aracınızı herhangi bir yere park etmekten ziyade seçeceğiniz güvenli bir yere bırakmış olmak sonradan yaşayacağınız stresi de düşürecektir. İlk dikkat etmeniz gereken nokta aracınızı bıraktığınız yerin trafik kurallarına mutlaka uygun olmasına dikkat etmek olmalıdır. Çünkü yasak olan bir yere aracınızı park etmiş olmanız aracınızın çekilmesine ve sizinde borçlu çıkmanıza neden olacaktır. Yanlış parkın aracınızın çekilmesine neden olacağının da altını çizmeden geçmeyelim.

Girişlere Park Etmeyin

Eğer aracınızı kalabalık bir yere park edecekseniz yanınıza gelebilecek araçları da düşünmeli ve kapının rahatça açılabilmesi kadar mesafe olmasına dikkat etmelisiniz. Örneğin site ya da işyeri gibi girişlere aracınızı park etmekten sakınmalısınız.

Yaya Yollarına Park Etmeyin

Hemen hatırlatalım aracınız kesinlikle engelli park alanlarına bırakmayın. Bu konuda hata yapan birçok sürücünün olduğunu da biliyoruz.. Aracınızda her zaman acil durumlarda kullanabileceğiniz kadar yakıtınızın olması gerekir. Aracınızı asla dönüş yerlerine park etmeyin.

Park ettiğiniz zaman dönüşlerde bir aracın dönmesi durumunda sıkıntılı bir durum yaşanıp yaşanmayacağını bir düşünün.

Uzak Yer Olsun Güvenli Olsun

Bazı sürücüler kendi konforlarından ödün vermediklerini düşünerek araçlarını güvenli olmasa da en yakın mesafeye bırakmak ister. Ancak bıraktıkları yer kendileri için ve başkaları için sorun teşkil edebilir. Başka araçların geçişlerini engellemiş olmak aracınıza zarar verilmesine neden olacaktır. Gideceğiniz yerde park yeri bulamazsanız zorlamamalısınız daha uzağa güvenli bir yere aracınızı bırakmalısınız.

Sürekli Park Yeri Belirleyin.

Kapalı olan bir garajınız varsa o zaman sorun yaşamayabilirsiniz. Ancak böyle bir yeriniz yoksa işiniz biraz sorunlu olabilir. Yaşadığınız yer bir apartman ya da site ise bu durumda hep aynı yere bırakmayı tercih etmelisiniz. Hatta aracınızı sizin gibi aracına değer veren birinin arabasının yanına bırakmanız iyi olacaktır. Unutmayın ki kendi aracına değer veren koruyan sizin aracınıza da değer verip koruyacaktır.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.03.2020

Hangi Sürücü Kursunu Seçmem Gerekir

21.09.2022

Emniyet Kemeri Simülasyonu 2024’te Zorunlu Oluyor

23.11.2021

Kış Geldi Aracınız Kışa Hazır mı

04.03.2021

Sınava Girmemek İçin Geçerli Özel Durumlar