Park Sensörü Nedir, Park Sensörü Montajı Nasıl Yapılır

ABONE OL
Park Sensörü Nedir - Park Sensörü Montajı Nasıl Yapılır

Park sensörleri, park ederken aracın dış aksamını olası çevresel zarar vericilere karşı koruyan en önemli uyarı sistemleri arasında bulunur. Park sensörleri ilk kez 1970’li yıllarda kullanılmaya başlanmış ve 1983 yılında patentli olarak seri üretime geçmiştir. Park sensörünü ilk kullanan araç modeli Toyota Corona olmuştur. 6 yıl boyunca bu model üzerinde ultrasonik sistem kullanılmıştır.

Park Sensörü Nedir?

Park sensörü, aracın dışında kalan cisimleri algılayarak sürücüye sinyal veren uyarı mekanizmasına denir. Park sensörleri elektromanyetik ve ultrasonik olarak ikiye ayrılır.

Elektromanyetik sistemler, aracın tamponunda oluşturulan bir elektromanyetik alan ile algılama yapar. Bu alan giren cisimler radyo dalgalarıyla uyarı olarak geri dönüş yapar. Elektromanyetik park sistemleri 1992 yılında kullanılmaya başlanmıştır.

Elektromanyetik sistemde araç cisme yakınlaşmaya başladıkça hızlı bir uyarı verir. Araçla cisim arasındaki mesafe azaldıkça ötmenin aralıkları kısalmaya sıfıra indiğinde ise aralıksız ötmeye başlayarak sürücünün uyarılmasını sağlar.

Park Sensörü Montajı Nasıl Yapılır?

Park sensörü aracın üzerinde orijinal olarak bulunabildiği gibi daha sonradan da monte edilebilir. Her park sensörü her türlü araçta kullanılabilir. Bunun için internet üzerinden satın alınarak montaj işlemi gerçekleştirilebilir. Eğer bu alanda eliniz yetenekliyse kendiniz evinizde de yapabilirsiniz. Ancak sistemin daha iyi çalışmasını ve orijinale yakın olmasını istiyorsanız servis en iyi çözümdür.

Park sensörünü takabilmek için tamponun çıkarılmasını sağlamak zorundasınız. Tamponu söktükten sonra iç kısma anten görevini görebilmesi için şerit şeklinde alüminyum folyo döşemeniz gerekiyor. Bu folyo üzerinde herhangi bir kıvrım olmaması gerekiyor. Bu folyodan çekilecek olan bir hat ile beyne çıkış verilmesi gerekiyor. İşlem sonrasında sensörün elektrik bağlantısının yapılabilmesi için avometre ile geri vites kapmasının artı ucunu ve şaseyi bulmanız gerekir. Sensörleri kontrol eden beynin bir ucunu geri vites kablosunun ucunu diğerini ise şaseye bağlayarak üniteyi uygun bir yere monte edebilirsiniz.

Park sensörleri bulunan araçların tamponlarını sökerken dikkatli hareket etmek gerekir. Aksi takdirde sensörlere zarar vermek mümkündür.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.03.2021

HGS Yerine OGS’den Geçme Cezası Ne Kadar? 2021

19.02.2021

Kar Zinciri Nasıl Takılır

06.11.2020

Ön Cam Silecekleri ve Bakımı Nasıl Olmalı

09.04.2021

Araç Aküsünü Şarj Etmek Ne Kadar Sürer