P0128 Arıza Kodu Nedir

ABONE OL
P0128 Arıza Kodu Nedir

Herhangi bir yanma sisteminde motorlar belirli bir sıcaklık seviyesinde çalışmalıdır. Motor bunu yapamadığında, uyarı ışığını yakar ve soruna işaret eder.

P0128 arızasının anlamı"Soğutucu termostat sıcaklığı, altında" demek.

Soğutucu Termostatın Rolü Nedir?

Sıcaklığın herhangi bir yanmalı motorun en büyük düşmanlarından biri olduğu bilinmesine rağmen, motorun düzgün çalışması için yine de belirli bir sıcaklık seviyesine ulaşması gerekiyor.

Bu yüzden aracınızın kullanım kılavuzuna baktığınızda motor çalışma sıcaklığının belirli bir aralıkta olması gerektiğini göreceksiniz, yani motor sıcaklığı bu aralığın altına inerse yine motorunuz için kötü sayılır.

Aracınızdaki motor sıcaklığını düzenleyen birincil bileşen soğutma sisteminizdir. Termostat, soğutma sıvısının motorun etrafından geçmesine ve sıcaklığını düşürmesine izin vermekten sorumludur. Bazen termostat bozulduğunda, motor sürekli olarak soğutucuya maruz kalır, bu da optimum sıcaklığa ulaşamayacağı anlamına gelir.

İşte o zaman arabanızın bilgisayarı motor ışığını yakar.

P0128 Kodunun Nedenleri Nelerdir?

P0128 kodu meydana geldiğinde aşağıdaki durumlar gerçekleşmiş olabilir.

  • Sıkışmış açık termostat
  • Kötü bir soğutucu sıcaklık sensörü
  • Soğutma sistemi devresinde arızalı kablolama
  • Eksik termostat

P0128 Kodunun Belirtileri

Aracınızda P0128 kodu ile ilgili bir sorun olduğunda aşağıdaki belirtilere dikkat ederek erkenden tespit edebilirsiniz:

  • Motor ışığının yanması,
  • Yakıt tüketiminde artış,
  • Yüksek rölanti
  • Düşük sıcaklık göstergesi

Bahsedilen tüm semptomların diğer nedenlerle bağlantılı olabileceğini unutmayın. Başka bir deyişle, sıcaklık göstergesinin sürekli düşük olduğunu basitçe söyleyemezsiniz, sorun farklı bir parçadan kaynaklanıyor olabilir.

P0128 Arızası Nasıl Tamir Edilir?

P0128 hata kodu, uzman bir tamirciye ihtiyaç duymadan çözülebilir, bu da işçilik maliyetlerinden tasarruf edebileceğiniz anlamına gelir.

Hataları taradıktan sonra, tarayıcınız hata kodu numarasını ekranda gösterecektir. Elbette aracınızda başka hatalar varsa bunları da göreceksiniz. Bu nedenle aracınızdaki sorunları düzeltmeye çalışmadan önce sorunun tam olarak neyden kaynaklandığını tespit edin.

Termostat Kontrolü

Termostat aşırı derecede sıcak olabileceğinden sıcakken motora dokunmamanız gerektiğini unutmayın. Bu nedenle, motor soğuduktan sonra devam edebilir ve termostatta herhangi bir sorun var mı inceleyebilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.09.2021

2022 Ehliyet Sınav Tarihleri

31.03.2022

Ehliyet Almak İçin Yapılması Gerekenler

04.03.2021

Geçici Ehliyet Belgesi Nedir, Nasıl Alınır

07.05.2021

Araç 1000 KM Bakımı Nedir, Hangi Araçlara Yapılır