Otomobillerdeki Hayat Kurtaran Güvenlik Ekipmanları Nelerdir

ABONE OL
Otomobillerdeki Hayat Kurtaran Güvenlik Ekipmanları Nelerdir

Otomobil teknolojisindeki rekabet her yeni çıkan otomobilde yeni bir donanım ve yeni bir güvenlik önlemini ekliyor. Sürüş konforunu artırmaya yönelik her türlü sistemin olduğu otomobiller giderek kendi teknolojilerinin de üstüne çıkıyor.

Otomobil satın alırken göz önünde bulundurulan birden fazla faktör var. Ancak bunlar içerisinde belki de en önemlisi güvenliktir. Bir araç ne kadar sağlam ve güvenlikli olursa değeri de bir o kadar artıyor. Aşağıda bahsedeceğimiz hayat kurtaran güvenlik ekipmanları ise artık ekstra değil neredeyse standart olan özellikler arasında yer alıyor.

Kör Nokta Uyarı Sistemi

Trafikte seyir halindeyken en önemli şey konsantrasyondur. Dikkat dağıtıcı unsurların çok fazla olduğu günümüzde sürücünün yapabileceği en ufak dalgınlık bile hayatını tehlikeye almaya yeterli.  Kör nokta uyarı sistemi ise dikiz aynanın alt köşesinde bulunan iki sensör sayesinde çalışır ve aracın lokasyon takibini bildirerek sürücünün tehlikelere karşı uyarılmasını sağlar. Bu da sürüş güvenliğini ön plana çıkarır.

Acil Fren Asistanı

Acil fren asistanı fren destek sistemidir. Görevi ise fren sisteminin düzene sokulmasını sağlamaktır. EBA adı verilen bu sistem BAS ile aynı çalışmayı sürdürmektedir. Bu sistemin amacı sürücü olası bir tedirginlik halinde panikle frene bastığında sistem devreye girerek kuvveti maksimum değere çıkarır.

Navigasyon-GPS

Navigasyon sürücünün bilmediği bir yere kolayca gidebilmesini sağlayan sistemdir. Özellikle büyükşehirlerde en önemli ihtiyaçlar arasında bulunan navigasyon sistemi sayesinde sürücüler aradıkları yeri kolayca bulabilirler. Navigasyon sistemi internete bağlanabildiğinden dolayı güncel yol durumu hakkında da detaylı bilgiler alınmasını sağlayabilir.

Hız Sabitleyici

Hız sabitleyici sistem sürücüye konforlu sürüş imkanı sağlar. Ayarlanan hız sınırının üzerine çıkmasının önüne geçebilmek amacıyla geliştirilmiş olan bu sistemde sürücü ayağını gaza basmak zorunda değildir.

Darbe Önleyici Sistem

Darbe önleyici sistem sürücü ve yolcu güvenliği için geliştirilmiş olan bir sistemdir.  Bu sistem sayesinde aracın yanına yaklaşmakta olan başka bir araç ile çarpışma ihtimali olursa sistem devreye girerek sürücünün uyarılmasını sağlar. Sistem bazı araçlarda radar, bazılarında kızılötesi bazılarında ise kamera şeklindedir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.03.2021

2021 Psikoteknik Raporu Kimlere Zorunludur

28.05.2021

Trafik Cezasını Nerede Yedim

04.11.2020

Polen Filtresi Ne Zaman Değiştirilir

02.03.2021

B Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir