Otomobillerde P0700 Kodu Nedir

ABONE OL
Otomobillerde P0700 Kodu Nedir

P0700 kodu, “Şanzıman Kontrol Sistemi” arızasıdır. Bu kodu daha iyi anlayabilmek için şanzıman kontrol sisteminin ne demek olduğunu bilmek gerekir.

P0700 kodu, otomatik şanzımanlı araçlarda genel uyarı olarak kabul edilir. Onarım seçenekleri otomobile göre farklılık gösterse de hatanın kaynaklandığı neden ortaktır.

P0700 Kodu Ne Anlama Geliyor?

Otomatik şanzımanla ilişkilendirilen araçlarda geçiş kontrol modülü adı verilen bir modül bulunmaktadır. Bu modül, şanzıman kontrol sisteminin davranışını izlemekten sorumludur. Geçiş kontrol sisteminde bir sorun tespit edildiğinde sistem aracın bilgisayarına bir sinyal gönderir ve bu sayede ekranda motor kontrol ışığı yanar.

 Şanzıman, aracınızdaki en önemli parçalardan biri olduğundan ve tamiri çok yüksek maliyetler gerektirdiğinden, bir sürücü olarak, P0700 kodunu hemen çözmek için tam olarak ne yapılması gerektiğini bilmek gerekir. Bu büyük arızaların önüne geçebilmek içinde çok önemlidir.

P0700 Kodu Neden Olur?

P0700 kodundan dolayı aracınızın motor ışığı yanarsa aşağıdaki sorunlardan bir tanesi gerçekleşmiş demektir.

  • Arızalı vites değiştirme solenoidleri
  • Arızalı şanzıman kontrol modülü
  • Arızalı şanzıman
  • Arızalı valf gövdesi

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz sorunlardan herhangi biri gerçekleştiğinde sorunun hemen tespit edilerek düzeltilmesi gerekir. Aksi takdirde şanzımana genel zarar vereceğinden dolayı aracınızda yüksek maliyetli tamir masrafları oluşabilir.

P0700 Kodunun Belirtileri Nelerdir?

Aracınızda P0700 koduyla ilgili bir sorun olduğunda aşağıdaki belirtilerden birini fark edersiniz:

  • Yanan motor ışığı,
  • Şanzıman arıza moduna geçmiş,
  • Düşük performans,
  • Sürüş sırasında sorun,
  • Vites geçişlerine hata,

Yukarıdaki sorunlardan birini fark ettiğinizde aracınızın şanzımanında istenmeyen sonuçlarla karşılaşmamak için hemen stop ederek bir servise götürülmesini sağlamalısınız. Otomatik araçlarda şanzıman sorunu çok ciddi bir konudur ve hemen müdahale edilmesi gerekir.

P0700 Koduyla Arabamı Kullanabilir miyim?

P0700 kodu, yandığında aracınızı kesinlikle bulunduğu yerden hareket etmemelisiniz. Aksi takdirde şanzıman sistemine tümden hasar verirsiniz. Eğer aracınızın vites geçişlerinde problem yaşanıyorsa bu bir tamirciye gitmek için önemli bir gerekçedir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettikleriniz için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.06.2021

Kadınların Araç Kullanması Caiz mi

22.01.2021

Şişli Özel Direksiyon Dersi

22.11.2021

Yağ Filtresi Nedir - Yağ Filtresi Değişimi Nasıl Yapılır

11.06.2021

2022 BMW 7 Serisi İnceleme