Otomobillerde P0456 Kodu Nedir

ABONE OL
Otomobillerde P0456 Kodu Nedir

P0456 kodu, “EVAP Kontrol Sistemi” arızasıdır. Bu kodu daha iyi anlayabilmek için EVAP sisteminin ne demek olduğunu bilmek gerekir.

Bu sistem, hidrokarbon buharının atmosfere gitmemesi ve böylece çevreye zarar vermesini önlemeyi amaçlamaktadır. Modern arabalar, yaklaşık 0,02 inç kadar küçük bir sızıntıyı tespit edebilen gelişmiş EVAP sistemlerine sahiptir.

Sistem sızıntı tespit ettiğinde, EVAP aracın dahili bilgisayarına sinyal gönderir. Bilgisayar bu sinyali aldığında ekranda P0456 kodu hatası verir.

P0456 Kodunun Nedenleri Nelerdir?

P0456 kodunu tetikleyebilecek birçok neden vardır. Bu nedenler aşağıdaki gibidir:

  • Hasarlı yakıt kapağıyla ilgili sorunlar
  • EVAP sistemiyle bağlantısı kesilmiş hortumlarla ilgili sorunlar
  • Tahliye hacmi kontrol valfinde arıza
  • Havalandırma kontrol valfinde hasar
  • Yakıt deposu sızıntıları

P0456 Kodunun Belirtileri Nelerdir?

P0456 hatasını erken tespit etmek yolda kalmanızı önleyeceği gibi sizi büyük bir maliyetten de kurtaracaktır. Bu kod yanmadan önce fark etmeniz için bazı belirtiler vardır. Bu belirtiler ise şöyledir.

  • Aracın emisyonunda artış
  • Yakıt kokusu
  • Aracın yakıtının fazla olması

P0456 Kodu Verdiğinde Arabamı Kullanabilir miyim?

P0456 kodu tehlike oluşturmasa da, bu şekilde uzun süre boyunca sürülmesi tavsiye edilmez. Eğer bu şekilde aracınızı sürerseniz o zaman bir süre sonra yolda kalma ihtimalinizde yüksek olacaktır.

Özellikle egzoz muayenesine girmeyi düşünüyorsanız bu kod yandığında aracınızın muayeneden geçemeyeceğinin de altını çizelim. Dolayısıyla muayene tarihi yaklaşmış bir aracın mutlaka bu kodun bağlı olduğu sistemi tamir ettirmeniz gerekir.

Yukarıda bu kodun aynı zamanda aracınızın çevreye verdiği zararı da içermiş olduğunu belirtmiştik. Dolayısıyla aracınızın atmosfere zararlı gazla bırakmasını istemiyorsanız bu şekilde aracınızı kullanmamanız tavsiye edilir.

P0456 Kodu Nasıl Düzeltilir?

P0456 kodunu fark ettiğinizde ilk olarak yapmanız gereken aracınızın yakıt sistemini kontrol etmeniz olacaktır. Örneğin yakıt kapağınızın açık ya da yok olması kodun yanmasına bir nedendir ve kapağı taktığınızda sorun çözülecektir. Bunun dışında yapmanız gereken aracınızı en kısa sürede servise götürmek olmalıdır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettikleriniz için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.10.2020

Drift Yapma Cezası Ne Kadar

05.08.2022

Akü Neden Biter, Akü Bitince Araç Çalışır mı

22.03.2021

Elektronik Ehliyet (E-Sınav) Başvurusu Nasıl Yapılır

25.11.2021

Bakırköy Sürücü Kursları - Bakırköy Ehliyet Kursları