Otomobil Paspası Nasıl Seçilir

ABONE OL
Otomobil Paspası Nasıl Seçilir

Paspas basit bir parça olarak düşünülüyor olsa da aracın camlarının buğulanmasından tutunda, içindeki kokuya kadar birçok etkiye sahip olduğunun bilinmesi gerekir.

  1. Paspaslarınızı mevsime göre değiştirmelisiniz

Sürücüler genelde paspaslarını yıpranmadığı sürece değiştirmez, ancak paspaslar mevsim ve kullanım koşullarına göre değiştirilmeleri gerekir, çünkü her mevsimde kullanılması gereken paspaslar özellik bakımından birbirinden farklıdır. Örneğin; yazın kumaş malzemeden üretilen kumaş kullanılırken kışın kauçuk paspaslar kullanılmalıdır. Kışın kumaş ve halı tarzı paspas kullanıldığında aracın camlarında buğulanma yapabileceği gibi kokuya da neden olabilir.

  1. Paspas bakımına özen göstermelisiniz

Paspaslar bakımlı olduğu sürece uzun ömürlüdür, bunun için paspas kullanırken temiz tutmaya ve bakımını yapmaya özen gösterilmelidir. Temizlik esnasında sıvı el sabunu ya da özel temizleyiciler kullanılıp iyice kurutulmalıdır. 

  1. Sabitlenebilir olmalı

Günümüzde üretilen otomobillerin fabrika çıkış modellerinde paspaslar bulundukları yere sabitlenebilir bir parçaya sahiptir. Bu sayede paspas kaymaz ve kullanımı daha güvenli hale gelir. Arka bölümde kullanılan paspaslar kaymaz malzemeden üretilmiştir ve ani fren ya da ayak sürtmesinde bulundukları yerde kalabilirler. Bu nedenle yeni bir paspas aldığınızda bu özelliklerin bulunmasına dikkat etmeniz gerekir. 

  1. Kolay yıkanabilir olmalı

Paspasların kolay yıkanabilir olması gerekir. Özellikle çamur gibi zor lekelere karşı kolay temizlenebilen paspaslar az su kullanımıyla rahatlıkla temizlenebilirler. 

  1. Havuzlu oto paspası tercih etmelisiniz

Havuz tip modeldeki paspaslar özellikle aracın içerisine sıvı dökülmesine karşı koruyucu özelliğe sahiptir. Yeni bir paspas satın alınırken bu tip paspasların tercih edilmesi kullanım açısından çok daha iyi olacaktır.

Paspas Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Satın alacağınız paspasın aracınıza tam uyumlu olması gerekir. aksi takdirde aracın içerisinde kötü bir görünüm sağlayacaktır.
  • Paspası mevsime uygun seçmeniz gerekir. Kışın kauçuk yazın ise normal paspaslar tercih edilebilir.
  • Paspaslarınızı kesinlikle ıslak iken araca yerleştirmemelisiniz.
  • Fırça ile kolay temizlenebilen paspaslar tercih etmelisiniz.
  • Paspasın yıkanabilir özelliğinin olmasına dikkat etmelisiniz.

Not: Kışın aracınızın camları sürekli olarak buğu yapıyor ve araç içerisinde küfe benzer bir koku bulunuyorsa bu paspasların eskidiğini gösterir ve değiştirmeniz bu sorunların ortadan kaldırılabilmesi açısından önemlidir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.12.2021

Kağıthane Sürücü Kursları - Kağıthane Ehliyet Kursları

14.05.2020

Kırklareli Sürücü ve Ehliyet Kursları

23.06.2021

Kaskolu Aracın Çalınması Durumunda Neler Yapılmalı

19.03.2021

ASBİS Numarası Nedir