Otomobil İçin Kullanılan En İyi Malzemeler

ABONE OL
Otomobil İçin Kullanılan En İyi Malzemeler

Kamyon ve lüks otomobil üreticilerinin tümü, araçları yapmak için aynı malzemeleri kullanıyor. Bazıları diğerlerinden daha meraklıdır. Çoğu otomobil üreticisi, uzun ömürlü araç gövdeleri ve parçaları üretmede aynı çeliği kullanır.

Çelik

Çelik, araba imalatında yoğun bir şekilde kullanılır. Bir aracın gövdesi çerçevesi, çatıları, bagaj kapakları ve kapıları çelikten yapılır. Motor şasisi, kafesleri, aktarma organları ve egzozlar ise paslanmaz çelikten yapılmıştır.

Çelik, düşük maliyeti, ağırlığa göre yüksek mukavemeti, mükemmel şekillendirilebilirliği, darbeli kazalarda enerji emilimi ve geri dönüştürülebilirliği sayesinde otomotiv üretiminde tercih edilen metaldir. Bir çelik alaşımı daha güçlü hale getirmek için, az miktarda krom, manganez, tungsten ve vanadyum gibi diğer metallerle karıştırılır.

Titanyum

Nadir otomobil üreticileri, yüksek mukavemetleri, hafif kütleleri, hasar toleransları, korozyon ve oksidasyon gibi yaşlanma faktörlerine dirençleri için titanyum alaşımlarını kullanırlar. Titanyum esas olarak soğuk sargılı yaylar, egzoz sistemleri ve içten yanmalı motorlar için kullanılır, ancak Tesla modellerinde, tahrik millerinde ve muhafazalarında düşük miktarlı parçalarda gövde altı panelleri için de kullanılmıştır.

Titanyum, iyi araba modelleri ve yarış türleri için kullanılır. Çelikle çalışmak da kolaydır, çünkü titanyumun aksine buruşur ve çarpışmalardan kaynaklanan enerjiyi otomobilin gövdesine dağıtır, bu da onu kazalar sırasında daha güvenli hale getirir.

Alüminyum

Bazı üreticiler, ağırlıklarını azaltmak için kamyon kasalarında alüminyum kullanır. Çeliğin yerine alüminyumun kullanılması önemli bir güç artışıdır. Daha hafif gövde, korozyona dayanıklı ve güvenli, yakıt açısından daha verimli kamyon gövdeleri sağlar. İşlenebilirliği ve hafifliği, aynı zamanda otomotiv üretiminde çeliğin yanında en çok kullanılan ikinci çelik haline gelmesine yardımcı oldu.

Karbon fiber

Metal olmamasına rağmen, karbon fiber, otomobil imalatının en ileri noktasında olduğu için bu listede hala bahsetmeye değer. Esnektir, en hafif magnezyumdan daha hafiftir ve alüminyum ve çeliğin birleşimi gibi enerji tasarrufludur. Dahası, dövülebilir şekli, şekillendirilmesinde ve yapılandırılmasında geleneksel metallere göre daha fazla özgürlük sunar

Daha temiz, daha güvenli ve daha şık arabalara olan ihtiyaç arttıkça, oyunun kurallarını değiştiren yeniliklerin sayısı da artacaktır.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.09.2022

Türkiye’deki Elektrikli Araç Şarj İstasyonları

29.03.2022

Direksiyon Sınavı Araç Tanıma Soruları

24.01.2022

Selçuk Sürücü Kursları - Selçuk Ehliyet Kursları

28.01.2021

Yaya Geçidine Park Etme Cezası Ne Kadar? 2021