Otomatik Vites Ehliyeti Nedir, Nasıl Alınır

ABONE OL
Otomatik Vites Ehliyeti Nedir, Nasıl Alınır

İnsanlar için otomobil kullanmayı iki bölüme ayırabiliriz. Birincisi ehliyet olmadan ikincisi ise ehliyet aldıktan sonradır. İkisi arasındaki en büyük fark ise ehliyetiniz olmadan trafikte araç kullanmanın yasak olduğudur. Bunun için araç kullanmak istiyorsanız öncelikli olarak mutlaka ehliyet almanız gerekiyor. Ehliyet sınıfları da kendi içinde ayrılmıştır.

Günümüzde araç kullanmadaki konfor ihtiyacı arttıkça otomobil üreticileri de kendi içerisinde yeniliklere imza atmış bu anlamda otomatik araçların üretimine yoğunlaşmıştır. Otomobillerdeki bu değişim arttıkça yeni değişimlerde beraberinde gelmiştir. Örneğin 1 Ocak 2016 yılından itibaren yürürlüğe girmiş olan otomatik vites ehliyeti bunun en belirgin örneğidir.

Otomatik Vites Ehliyeti Nedir?

Eskiden ehliyet almak isteyen herkes manuel bir araçla sınava girmek zorundaydı. 2016 yılından sonra ise b durum yenilenerek isteyen sürücü otomatik vitesli bir araçla direksiyon sınavına katılabiliyor. Ehliyet alma işlemlerinde tüm sürücüler aynı süreçten geçiyor olsa da sadece direksiyon sınavında ayrılıyorlar. Bunun size getirisi ise ehliyetinizi aldığınızda üzerinde sadece otomatik şanzımanlı araç kullanabilir ibaresi yazılı olur. Yani bu ehliyete sahip olduktan sonra manuel vitesli bir aracı kullanabilmeniz söz konusu değildir. Sizin amacınız hayatınızın geri kalan bölümünde araç sürmek için otomatik vites tercih etmekse o zaman hiçbir sorun yoktur. Ancak ileride ne olabileceğinden emin değilseniz o zaman otomatik vites ehliyeti almak için düşünmeniz gerekir.

Otomatik Vites Ehliyeti Nasıl Alınır?

Otomatik vites ehliyet için belirlenmiş olan yaş sınırı 18’dir. Manuel ehliyet almak için nasıl bir işlem gerekiyorsa tüm süreç aynı olur. Yani sürücü kursuna katılır ve gerekli olan dersleri alırsınız. Derslere devam zorunluluğu yok fakat hemen şunun altını çizelim ki derslere katılım demek hem öğrenme sürecinizi hızlandırmak hem de sınavlardan başarılı bir şekilde geçmek demektir.

Sürücü kursu eğitimi tamamlandıktan sonra e-sınava girersiniz ve bu sınavdan geçer bir not almanız durumunda artık direksiyon sınavına katılmak için hak kazanmış olursunuz.

Direksiyon sınavı ise normal ehliyet almak isteyenlerle sizi ayıracak olan noktadır. Siz direksiyon sınavına sadece otomatik bir araçla girebilirsiniz. Otomatik direksiyon almak isteyenlerinde 4 kez hakları vardır. Bu süre içerisinde alamazlarsa her şeyi tekrar baştan devam ettirmek zorundadır.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.04.2021

Limp Modu Nedir

02.10.2020

HGS İhlal Nedir, HGS Cezası Ne Kadar

15.10.2020

Kızdırma Bujisi Nedir, Özellikleri Nelerdir

10.03.2023

Suzuki Türkiye Fiyat Listesi Mart 2023