Otomatik Vites Araç Ehliyeti Nasıl Alınır? 2022

ABONE OL
Otomatik Vites Araç Ehliyeti Nasıl Alınır - 2022

Otomatik vitesli araçlar kullanım kolaylığı sağlayan, manuel vitese göre avantajları bulunan otomobillerdir. Günümüzde sürücüler artık manul araçtan otomatik araçlara doğru geçiş yapmaya başlarken ilk kez ehliyet alacak bazı kişilerde manuel ehliyet yerine otomatik vitesli araç ehliyeti almayı tercih ediyorlar.

Bu iki tip ehliyet sınıfı arasında en önemlisi otomatik araç ehliyeti aldığınızda bundan sonra manuel bir aracı kullanamayacak olmanız vardır. Bunun için bu tip bir ehliyet almadan ve başvurmadan önce iyi düşünmeli ve sonraki süreçte nelerle karşılaşabileceğinizi düşünerek hareket etmelisiniz.

Türkiye’de her yıl satılan 10 otomobilden 7’si otomatik vitese sahip. Dolayısıyla burada otomatik araç alıcılarının ciddi bir rakama ulaşmış olduğunu görüyoruz. Yeni otomobillerinde üretim esanasında otomatik vitesli araçlara yoğunlaşmış olması bu ehliyeti aldığınızda kaybınızın çok olabileceğini düşündürmüyor.

2022 Otomatik Vites Ehliyeti Nasıl Alınır?

Otomatik vites ehliyeti alırken de aynen manuel ehliyetteki gibi yol izliyorsunuz. Seçeceğiniz sürücü kursuna kaydınızı yaptırdıktan sonra teorik eğitim süreciniz başlıyor. Bu eğitimlerde ilk yardım, motor ve trafik dersleri alıyorsunuz. Derslerinizi tamamladıktan sonra ehliyet sınavına giriyorsunuz.

Ehliyet sınavı 60 dakikalık bildiklerinizin ne kadar olduğunu test etmeye yarayan bir sınav türüdür. Bu sınavda toplamda 35 soruyu doğru olarak yanıtlarsanız direksiyon sınavına hak kazanmış oluyorsunuz.

Otomatik Ehliyet Direksiyon Sınavı Nasıldır?

Otomatik ehliyet direksiyon sınavında manuel ehliyetteki gibi hareket etmeniz gerekiyor, ancak bu araçlar otomatik olduğu için debriyaj olmaz ve dolayısıyla vites geçişleri sizin değil aracın kendisi tarafından yapılır. Bu da ilk kez ehliyet alacak bir sürücü için hem pratiktir hem de stres yaratmaz.  Direksiyon sınavından adayların geçememesindeki en önemli neden stres yapmalarıdır. Çünkü stres aynı zamanda sürücü adayının bildiği bir çok şeyi unutmasına neden olur. Direksiyon sınavında da yapılması gerekenleri yapmadığınızda ehliyet alma süreciniz zora girmiş olacaktır.

Otomatik Vites Ehliyeti Almak Kolay Mı, Zor Mu?

Yukarıdaki anlattıklarımızdan da yola çıktığımızda otomatik ehliyet almak manuel ehliyet almaya göre daha basittir. Ancak bu yalnızca direksiyon sınavını ilgilendiren bir kolaylıktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

13.07.2021

2022 BMW 2 Serisi Coupe İncelemesi

17.06.2022

Araç Lastiği Nasıl Parlatılır

28.08.2020

Araçta Değişen Parça Sorgulama

08.02.2021

Adaptif Far Sistemi Nedir ve Nasıl Çalışır