Otomatik Araç Yıkama Cihazları Zararlı mı

ABONE OL
Otomatik Araç Yıkama Cihazları Zararlı mı

Otomatik araç yıkama sistemleri otomobil sahiplerinin pratik ve hızlı olmasından dolayı en çok tercih ettiği yöntemlerden biridir. Araç pis ve fazla zaman olmadığında oldukça etkili olan bu yöntem araca ne kadar zarar verir hiç duşundunuz mu?

Yeni nesil otomobiller bilindiği üzere yağmur algılayıcılara sahip. Dolayısıyla bir otomatik araç yıkama makinesine girildiğinde bu sistemi devre dışında bırakmayı unutmak sileceklerinde aniden çalışmasını sağlar ve doğal olarak sileceklerin zarar görmesi mümkün hale gelebilir.

Otomatik yıkama sistemlerinin araca verebileceği zarar yalnızca bununla kalmıyor aracın boyasında ve kaportasında hasara neden olabiliyor. Bu sistemlerin bir makine olduğunu unutmamak gerekir ve tüm makineler gibi bunlarında bir güç uygulaması söz konusudur. Dolayısıyla bu güç sensörlere göre belirlenir ve sistem araca geldiği zaman otomatik bir şekilde algılama gerçekleşir. Eğer sistemin herhangi bir sensöründe arıza meydana gelirse ya da köpüklerden dolayı algılamama söz konusu olursa bu kez olması gerekenden daha fazla güç uygulayacak ve bu da kaportaya zarar verecektir.

Diğer bir sıkıntı ise makinelerde kullanılan fırça tüylerinin daha sert yapıya sahip olmasıdır. Otomobilin boyasının dayanıklı olduğu kadar hassas olduğunu da unutmamak gerekir. Doğal olarak bu sert tüylerin sürekli olarak kullanılıyor olması aracın boyasında küçük çiziklerin oluşmasına neden olur ve zamanla aracın boyasında dalgalı bir görüntü oluşmaya başlar.

Evet, biliyoruz otomobil yıkamak zaman alan ve birazda yetenek gerektiren bir durumdur. Ancak yıkamayı zorunlu olmadıkça otomatik makinelerde yapmamak en sağlıklı çözüm olacaktır. Eğer kediniz aracınızı yıkayamıyorsanız ve bunun için uygun bir yeriniz yoksa bu durumda mutlaka özel yıkamacıları tercih etmeniz gerekir.

Aracı Fırçayla mı Yıkamalı, Süngerle mi Yıkamalı?

Eskiden pek çok yıkamacı otomobilleri fırça ile yıkıyordu, hatta bugün halen bu yöntemi kullananlarda var. Ancak bir otomobili yıkarken en sağlıklısı sünger ile yıkamaktır. Süngerin yapısının daha yumuşak olması ve üzerinde plastik bulunmaması boyanın çizilmesini engelleyecektir. Bu nedenle aracınızı isterseniz kendiniz isterseniz bir yıkamacıda yıkatın mutlaka sünger ile yıkanmasına özen gösterin.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz her türlü konularla ilgili https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.10.2021

Sigortasız Araç Kullanılırsa Ne Olur?

21.01.2021

Motor Bloğu Nedir ve Ne İşe Yarar

18.08.2020

Yokuş Kalkış Desteği Nedir

10.08.2020

Ehliyet Sınavına Girecekler İçin Tavsiyeler