Otobüs Şoförü Nasıl Olunur

ABONE OL
Otobüs Şoförü Nasıl Olunur

Herhangi bir eğitimi olmasına gerek olmayan otobüs şoförlüğü mesleğinde dikkate alınan en önemli husus ehliyetiniz ve daha önceki referanslarınızdır.

Otobüs Şoförü Olmak İçin Gerekli Belgeler

Erkekler arasında ilgi gören bu mesleği yapabilmeniz için ehliyetinizin “E sınıfı” olması ve yeterlilik belgesine sahip olmanız şart. Belge MEB onaylı olan kurslardan alınabilir. Eğer otobüs şoförlüğünü uzun yolda yapacaksanız bu durumda ticari taşıt kullanım belgesi alma zorunluluğunuzda var.

Otobüs Şoförü En Fazla Kaç Saat Araç Kullanabilir?

Bir yolcu otobüsü kullanıyorsanız güvenlik için belirlenmiş saatler içerisinde araç kullanmanız gerekiyor. Örneğin 24 saat hizmet veren bir otobüs şoförünün hiç durmadan 4,5 saat, 45 dakika dinlendikten sonra tekrar 4,5 saat otobüs kullanması gerekir. Yani bir gün içerisinde en fazla 9 saat araç kullanması gerekir. Otobüs şoförleri haftada 6 gün araç kullanabilirler ve bir gün izin yapmak zorundalar.

Otobüs Şoförü Ne Kadar Kazanır?

Otobüs şoförlüğü için yukarıda herhangi bir eğitiminin olmasına gerek yok dedik, ancak bu tamamen yasal anlamda. Yani yukarıdaki belgelere sahip olmuş olmak bir otobüs kullanmak için yeterli değildir. otobüs şoförü sadece kendisini değil aynı zamanda araç içerisinde onlarca kişiyi taşıyor olabilir, doğal olarak uzun bir yola çıkması gerektiğinde tüm riskleri bilerek ve yeteneğine güvenerek hareket etmesi gerekir. Bir insan kendini otobüs kullanabilecek kadar cesaretli ve deneyimli hissetmiyorsa kesinlikle bu işten uzak durması gerekir. yani burada önemli olan şey eğitim değil tecrübedir.

Otobüs şoförü olmaya karar verdiğinizde öncelikli olarak hangi sektör olmasını tercih ettiğinize karar vermeniz gerekiyor. Şehir içi hizmet veren otobüsler ve şehirler arası hizmet veren otobüsler vardır. Şehirler arası otobüslerde çalışmak daha fazla sorumluluk ve zaman anlamına geldiğinden dolayı alacağı maaşta o kadar yüksek olacaktır.

Örneğin şehirler arası otobüs şoförü olmak isteyen bir kişi işe yeni başladığında yaklaşık olarak 4 bin lira maaş alır. Tecrübeli bir otobüs şoförünün alacağı maaş ise firmaya göre değişiklik gösterse de genellikle 7–8 bin lira aralığında olur.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden erişebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.11.2021

Rampada Araç Nasıl Kaldırılır

01.04.2022

2022 Yılında Sürücü Kursu Ücretleri Ne Kadar Oldu

17.06.2021

Yağ Filtreleri

28.07.2022

Vites Geçişlerinde Neden Takılma Olur