Otobüs Şoförü Maaşları 2020

ABONE OL
Otobüs Kaptanı Maaşları 2020

Otobüsler hayatımızın içerisinde her zaman var olan ve teknolojinin gelişimiyle birlikte teknolojileri ve konforları geliştirilen araçlardır. Otobüsler hayatımızda var olmaya devam ederken bu araçları kullanabilmenin de bir sektör olduğunu bilmek gerekir. Yani sizin sürekli yollarda gördüğünüz ancak önemsemediğiniz sürücülerin ciddi maaş aldıklarının da altını çizmek gerekir. Ancak her otobüs şoförünün aldığı ücret birbirinin aynısı değildir. Bunun için alınacak olan maaşta sektöre ve kullanılan otobüse göre değişiklik gösterir.

Bu mesleği seçmek isteyenlerin maaşlar konusunda kafasındaki soru işaretini giderebilmek adına isterseniz ne kadar olduğuna kısaca bir göz atalım.

Otobüs Kaptanı Maaşları 2020

Otobüs şoförleri aldıkları maaş konusunda farklıdır. Örneğin şehirler arası yolculuk yapan otobüs şoförü ile şehir araç kullanan otobüs şoförü aynı maaşı almazlar.

Bir aracı kullanan herkes şoför olarak tanımlanır ancak bu şoförleri birbirinden ayıran en önemli özellik ehliyetleridir. Yani B sınıfına ait bir ehliyetli şoförün D sınıfındaki aracı sürmesi söz konusu değildir. Bunun içinde herkesin mutlaka kendi ehliyet sınıfı içerisine giren araçları kullanmaları gerekir.

Otobüs Şoförleri Hangi Ehliyete Sahiplerdir?

DE ehliyetler yalnızca römorklu minibüs ve otobüs ehliyeti olarak kullanılmaktadır. Yani bugün alacağınız belge ile otobüs ya da minibüs kullanmak istiyorsanız DE sınıfı ehliyet belgesi almanız gerekir.

Herkes araç kullanabilir, ancak bir otobüsü kullanabilmek profesyonellik gerektirir. Otobüs şoförlerine kaptan denilmesinin nedeni de bundan kaynaklanır.

Türkiye’de ve dünyada yüzbinlerce kişi otobüs kaptanlığı mesleğini yapmaktadır. Bu görevler devlet özel sektör olarak değişkenlik gösterir. 

Devlet Memuru Otobüs Şoförü Maaşları

Devlet memuru olan otobüs şoförleri, adından da anlaşılacağı gibi devlette görev yapan ve aylık maaşlı çalışan kaptanlardır. Kamuda görev yapan şoförler genelde düşük maaşla çalışır, çünkü çalışma saatleri 09.00 – 17.00 olarak hesaplanır. 2 gün izin hakkı olan devlet memuru otobüs şoförleri 4000 TL civarında maaş alırlar.

Özel Sektör Otobüs Şoförü Maaşları

Özel sektörde çalışan otobüs şoförlerinin maaşları, yaptıkları mesleğe göre değişkenlik gösterir. Bunun için özel sektörde çalışan ya da kendi işini yapan otobüs şoförleri için net bir rakam belirtmek doğru değildir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.10.2020

Araç Giydirme Nedir

22.09.2021

En Çok Yaşanan Trafik Kazası Sebepleri Nelerdir

29.03.2021

Ehliyetinizin Ceza Puanı Ne Zaman Silinir

04.06.2020

Osmaniye Sürücü ve Ehliyet Kursları