Otoban ve Otoyollarda Hız Sınırı 2020

ABONE OL
Otoban ve Otoyollarda Hız Sınırı 2020

Türkiye’de ulaşım ağı genişledikçe ve araç sayısı çoğaldıkça kontrolde giderek zorlaşmış durumda. Bu durumun önüne geçebilmek adına emniyet kemeri kullanmamanın cezası ağırlaştırılırken araçta sigara içilmesine kadar birçok hususta kısıtlamaya gidilmiş durumda. Belirlenmiş olan kurallara uymayan sürücüler öncelikli olara maddi yaptırımlarla karşılaşırken bu sorunun devam etmesi ehliyetin alınmasına kadar götürebiliyor.

Trafikte düzenin sağlanması ve insan gücüne ihtiyacın en aza indirilmesi için geliştirilmiş olan Elektronik Denetleme Sistemi pek çok alanda da kullanılır hale geldi. Özellikle otoban ve şehir içerisinde kullanılan bu sistem sürücüleri kesinlikle affetmiyor.

Belirlenmiş olan hız sınırına uyulmaması durumunda doğrudan aracın resmini, saatini ve hızını çekerek sürücüye ceza kesiliyor. Otobanda hız kontrolü ise giriş ve çıkış zamanları göz önünde bulundurularak yapılıyor. Yani otobana girdiğiniz saatle çıktığınız saat arasındaki fark sizin hızınızı belirliyor. Otobanda hız sınırları ve cezaları değişkenlik gösterebiliyor. Her yıl belirlenen rakamlar sürücülere duyurulurken kesilen cezalarda ciddi can yakmaya yetiyor.

Otoban Hız Sınırı  

Otobanda hız sınırı belirlenirken maksimum hızın yanı sıra asgari hız sınırı da belirlenmiştir. Yani otobana çıkan bir sürücü mutlaka 40 km’lik bir hızla yoluna devam etmesi gerekir. Maksimum hız sınırı ise genelde 120 olarak sabitlenmiştir. Burada % 10’luk bir aşımı da dahil ettiğinizde otobanda 131 km’lik bir hızla gitmiş olmanız demek cezai işlemle karşı karşıya kalmanız anlamına gelecektir. Bu durumun tespiti ise yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi Elektronik Denetleme Sistemi tarafından düzenlenir. Giriş ve çıkış arasındaki sürede tespit edilen hızınız 131 km’yi aşıyorsa cezanız plakanıza yazılarak adresinize gönderilir. 

Azami Hız Sınırı Ne Demek?

Azami hız sınırı konusunda genelde sürücüler bilgi sahibi değildir. Ancak azami kelimesinden ne anlama geldiğini de bilirler. Birçok kişiye sorduğunuzda otobandaki hız sınırını biliyor olsa da azami hız sınırından haberleri yoktur. Basit bir şekilde anlatmaya çalışırsak otobanda zorunlu ve belirlenmiş olan alanların dışında beklemek durmak yasaktır. Yola çıktıktan sonra en az 40 km’lik bir hızla yolunuza devam etmeniz gerekir. Eğer ki dinlenmek istiyorsanız özel olarak ayrılmış olan park alanlarına giriş yapmanız gerekir.

Trafik cezalarıyla ilgili olarak https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.12.2021

Şile Sürücü Kursları - Şile Ehliyet Kursları

22.11.2021

Arnavutköy Sürücü Kursları - Arnavutköy Ehliyet Kursları

12.03.2021

Gaz Kelebeği Nedir

06.03.2024

Kasko Sigortasının Amacı ve Fiyatları 2024