Oto Tamircisi Açmak İçin Bilmeniz Gerekenler

ABONE OL
Oto Tamircisi Açmak İçin Bilmeniz Gerekenler

Pandemi süreci ve sonrasında yaşanan ekonomik durum insanlara iş sahibi olmanın önemini gösterirken, kendi işinizi kurmak yalnızca hayallerinizi gerçekleştirmekle kalmaz aynı zamanda finansal özgürlüğe sahip olmanıza da olanak sağlar. Tabi her şey kolay olmuyor. Önce işinize olabildiğince bağlı olmalı ve tutkuyla yapmalısınız.

Bir tamirciyseniz veya arabalarla ilgili çok şey biliyorsanız oto tamircisi açmak isteyebilirsiniz. Peki, oto tamircisi açabilmek için neler gerekir ve neye ihtiyacınız olacaktır.

Sertifikanız Olmalı

Bir dükkan açabilmeniz için öncelikli olarak usta olduğunuzu belgelemeniz gerekir. Bunun içinde alacağınız belge ustalık sertifikasıdır. Oto tamircisi açmak istediğinizde de bu belgeyi almanız gerekiyor.

Maliyetleri İnceleyin

Bir araba tamirhanesi sahibi olarak sorumluluğunuzun bir kısmı, dükkanı kurmanın ve çalıştırmanın maliyetlerini bilmektir. Henüz fazla müşteriniz olmayacağı için ilk birkaç ayın zor olacağını anlamalısınız. İdeal olarak, ekipman, sigorta, kiralama, vergiler ve maaşlar için ne kadar harcamanız gerektiğine dair bir listeniz olmalıdır. Mevcut dükkanı devralmaya karar verirseniz, maliyetlerinizi ve karınızı da ona göre değerlendirmelisiniz.

Uzmanlaşmayı Düşünün

Becerileriniz fazla müşteriyi elde etmenize yardımcı oluyorsa, uzmanlaşmayı düşünmelisiniz. Örneğin sadece kaportacı değil aynı zamanda boya da yapabilirsiniz.  Bazı oto tamircileri ekspertiz ya da yıkama gibi hizmetlerde vermektedir. Sizde kendi uzmanlaştığınız bir alanda hizmet çeşitliliğine önem verebilirsiniz. Bu sizin karınızı daha da artıracaktır.

Muhasebenizi İyi Yapın

Şirket yönetmeyi bilen bir muhasebeciniz varsa o zaman oto tamircisi işletmek daha kolay olabilir. Muhasebeciniz vergilerinizi ve gelir gider dengenizi çok iyi tutacak ve sizin planlı hareket etmenizi sağlayacaktır.

Sosyal Medya Araçlarını Kullanın

Günümüzde oto tamircilerinin de artık kendi internet sitelerinin ya da sosyal medya hesaplarının olduğunu biliyoruz. Doğal olarak bu platformları kullanarak kendinize potansiyel müşteriler oluşturabilirsiniz. Özellikle sektörünüzle ilgili grupları takip etmek ve bu gruplarda aktif olarak bulunmak size ekstra gelir sağlayacaktır.

Oto tamirindeki rekabet zorludur. İnsanların varlığınızı biliyor olması sizin daha fazla tanınacağınız ve yıl içerisinde boş kalmayacağınız anlamına gelecektir. İşleriniz çoğaldıkça yatırımlarınızı genişletmek işinizi büyütmenize yardımcı olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.11.2020

Goodyear Lastik İncelemesi - Goodyear Lastik İnceleme

11.01.2021

Araba Kullanırken Müzik Dinlemek Doğru mu Yanlış mı

01.06.2023

İş Makinesi Almak İçin Gerekli Evraklar

18.10.2021

Çocuklarınızı Yol Güvenliği Konusunda Eğitin