Oto Koltuk Döşeme Tamiri Nasıl Yapılır

ABONE OL
Oto Koltuk Döşeme Tamiri Nasıl Yapılır

Otomobil satın alanların büyük bir çoğunluğu sıfır araçların pahalı olmasından dolayı ikinci ele yöneliyorlar. Dolayısıyla ikinci el bir araç sahibi olmanın birtakım dezavantajları var ve bunlardan bir tanesi de eskimiş ya da yırtılmış olan koltuklardır.

Otomobillerin koltuklarında meydana gelen deformasyonlar aracın içerisinde en çok göze çarpan bölüm, çünkü en çok kullanılan aksamdır. Özellikle şoför koltuğunun çok daha hızlı deforme olması normal bir durumdur.

Deformelere önlem olması açısından genelde tercih edilen yöntem koltuk kılıflarıdır ve kılıflar sayesinde koltukların ömrü biraz daha uzatılmış olur. Peki, tüm önlemlere karşın koltuk kılıfları deforme olursa ne yapılabilir?

Koltuk kılıfı tamir edilebilen bir özelliktedir. İster yıpranmış olan bölümü tamir ettirebilirsinizi isterseniz döşemeyi tamamen yenileyebilirsiniz. İkisinin arasındaki fark ise tamamen döşetmek maddi olarak daha pahalıdır, ancak koltuklarda renk değişikliği olmayacağından dolayı aracın içerisinde estetik bir görüntü olmasının önüne geçer. Parça olarak tamir edilmek istendiğinde ise deformenin olduğu yer çok önemlidir. Eğer ki deforme koltuğun yanındaysa ve görünmeyecek bir yerdeyse o zaman sorun yoktur, ancak koltuğun ortasında olan bir deformenin değiştirilmesi görsel açıdan sıkıntı verebilir.

Deri Koltuklar Tamir Edilir mi?

Otomobilinizin koltuk döşemesi deri ise bu durumda tamamını değiştirmek yerine sadece o bölümü tamir ettirebilirsiniz. Bunun dışındaki çözümler daha pahalı olacaktır.

Deri koltukların deforme olmaması için mutlaka iyi bakılması gerekir. Örneğin aracın içi özellikle yaz aylarında çok sıcak olacağından dolayı derinin kolay bozulmasına neden olabilir. Nemlendirici bakım kremleri ise deri koltukların kurumasının önüne geçer ve koku yapmasını engeller. Bu sayede deforme olması söz konusu olmaz.

Kışın ise deri koltuklar hem soğuk hem de çabuk kurur, yine bakım için nemlendirici ürünler kullanılarak deri koltukların bakımı yapılabilir.

Aracınızın koltuk döşemesini yenilemek veya tamir ettirebilmek için oto döşemecilerini tercih edeceğiniz gibi kendinizde çözümler üretebilirsiniz. Ancak kendinizin üreteceği çözümler genelde kalıcı olmayacak ya da sadece bir oto kılıfından ibaret olacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz her türlü konularla ilgili https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.11.2022

Eskişehir Seyitgazi Sürücü Kursları – Seyitgazi Ehliyet Kurslar

07.06.2021

Sürücü Kursuna Gitmezsek Ne Olur

29.12.2022

Kasko Sigortası Fiyatları 2023 – Kasko Değer Listesi Sorgulama

03.02.2021

Araç Çalınması Durumunda Kasko Bedeli Nedir